Activiteiten

Activiteiten in Amersfoort

In Amersfoort is echt van alles te zien en te doen! Hieronder bevindt zich een kleine greep van de bezienswaardigheden in Amersfoort. Voor een compleet overzicht van alle bezienswaardigheden gaat u naar de website van VVV Amersfoort.

Dierenpark amersfoort

Dierenpark websiteDierenPark Amersfoort heeft bijna 130 diersoorten in haar collectie. De dieren worden ingedeeld in zes groepen; de zoogdieren, de amfibieën, de reptielen, de vissen, de insecten, de spinnen en de vogels. Entreekaartjes voor Dierenpark Amersfoort kunt u ook bij de receptie van ons hotel kopen.
Tip: boek ons Dierenparkarrangement voor nóg meer voordeel! 

Adresgegevens Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort

Omega Spa en Wellness

logo omega spa wellnessU bent bewust bezig met uw lichaam en gezondheid. Daarom probeert u regelmatig te ontsnappen aan de drukte van alledag om even tot rust te komen. Omega Spa en Wellness is verrassend dichtbij en al 30 jaar een vertrouwd adres op het gebied van Sauna, Beauty & Wellness. Omega Spa en Wellness is geen mega wellness complex, maar wel één waar u nog echt kunt ontspannen. Na een dagje Omega Spa en Wellness kunt u er weer vol gezonde energie tegenaan.

Adresgegevens Frits Koolhovenweg 8, 3769 TR Soesterberg

Bierbrouwerij de Drie Ringen

De drie ringenStadsbrouwerij De Drie Ringen ontwikkelt een speciaal bier voor Amersfoort 750 jaar. Dit bier wordt in de aanloop naar Amersfoort 750 jaar regelmatig getest door proefpanels. Het eerste proefbrouwsel is tijdens de Bokketrap getest. Aan de hand daarvan werd de karakteristiek iets aangepast. Wat precies, daar wil de brouwer zich niet over uitlaten, dat is bedrijfsgeheim!

Adresgegevens Kleine Spui 18, 3811 BE Amersfoort

SuperFun Amersfoort

Super FunSuperfun is een binnenspeeltuin, die vol staat met het allernieuwste op indoor-speelgebied. Een klimvulkaan, een tube-glijbaan, laserparcours, free fall, trampolines, klimwand, peuterzone enzovoort. Daarnaast is er in Superfun een hypermoderne bowlingbaan. Er is een lasergame en er is een mega-simulatie waarbij je een trainingsmissie volgt tegen dreigend natuurgeweld. Dan kun je ook nog space golf spelen: 18 holes minigolf in een glow-in-the-dark ruimte. Je zweeft over planeten en waant je in de ruimte.

Adresgegevens Middelhoefseweg 10, 3819 AA Amersfoort

Mondriaanhuis

MondriaanhuisIn het geboortehuis van de schilder Piet Mondriaan (1872-1944) wordt zijn leven en werk belicht en is zijn Parijse atelier te bezoeken. Piet Mondriaan is wereldberoemd geworden als een van de grondleggers van de (geometrisch)abstracte kunst. Het museum biedt een podium aan de kunstenaars die in zijn lijn zijn verdergegaan.

Adresgegevens Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort

Museum Flehite

Museum FlehiteMuseum Flehite is gevestigd in drie muurhuizen, die zijn gebouwd omstreeks 1540. In de loop der eeuwen zijn de oorspronkelijke drie woonhuizen ook voor andere doelen gebruikt, zoals pakhuis of zelfs militair hospitaal. Een verrassend museum, met een rijke historie.

Adresgegevens Westsingel 50, 3811 BC Amersfoort

Aan het Roer Amersfoort

Aan het roer Ontdek de omgeving van Amersfoort vanaf het water. De luxe sloepen van ‘Aan het roer’ zijn comfortabel en stabiel. De sloep biedt voldoende ruimte voor 8 volwassenen. Onze sloepen hebben een luxe en authentieke uitstraling en bieden u alle comfort. Het comfort is vooral merkbaar aan de stabiliteit, wendbaarheid en stoffering van de sloepen.

Adresgegevens Grote Koppel 5, 3813 AA Amersfoort

Fish Spa Amersfoort

Fish SpaErvaar de sensatie van honderden Garra Rufa visjes die aan uw voeten ‘knabbelen’. In het begin kietelt het een beetje maar u zult al snel merken dat het geknabbel van de visjes aanvoelt als een zachtstrelende massage. Een Garra Rufa fish spa behandeling is verzorgend, ontspannend en fun!

Adresgegevens Koestraat 35, 3811 HK Amersfoort

CityTuk Amersfoort

City TukOntdek Amersfoort op een hele andere wijze, namelijk met de City Tuk!

Adresgegevens Amersfoort

SportStep

SportstepHet is gezond, sportief en gezellig! Stap dus eens op de step en bekijk de historische binnenstad van Amersfoort eens op een heel andere manier.

Adresgegevens Oliesteeg 10, 3811 JW Amersfoort

Picoplan bedrijfsuitjes

Pico PlanOf u nu wilt recreëren, buitensporten of op een leuke manier met uw bedrijf erop uit wilt trekken, Picoplan en XL Adventure zijn uw ideale partners op het gebied van teambuilding, recreatie en uitjes, voor zowel bedrijven als particulieren.

Adresgegevens Chromiumweg 119, 3812 NM Amersfoort

Militaire Luchtvaart Museum

Millitaire luchtvaart musuemIn het Militaire Luchtvaart Museum komt u meer te weten over de militaire luchtvaart van Nederland en het fenomeen vliegen. De vliegtuigen, helikopters, objecten en historisch materiaal tonen samen het historisch erfgoed van de militaire luchtvaart van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger, de Marineluchtvaartdienst en bovenal de Koninklijke Luchtmacht. De geschiedenis van het Militaire Luchtvaart Museum gaat terug tot de jaren zestig. In 1968 wordt op de bakermat van de Nederlandse luchtvaart, Soesterberg, op initiatief van enkele luchtmachtmedewerkers, het Luchtmachtmuseum opgericht. 3 Juli 1968 opent Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard het museum dat is ondergebracht in één van de hangaars op de Vliegbasis Soesterberg. Het museum toont de geschiedenis van de Koninklijke Luchtmacht en haar voorgangers. Lees verder » De collectie groeit in snel tempo en in 1980 verhuist het Luchtmachtmuseum naar het Kamp van Zeist. Met de verhuizing van het museum wordt tevens de doelstelling verbreed. Voortaan besteedt het museum niet alleen aandacht aan de Koninklijke Luchtmacht maar ook aan de Marineluchtvaartdienst en de Militaire Luchtvaart Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. In het kader van deze verhuizing en vanwege de verbreding van de doelstelling wordt de naam ‘Luchtmachtmuseum’ in 1980 veranderd in ‘Militaire Luchtvaart Museum’. Het Militaire Luchtvaart Museum maakt deel uit van de Koninklijke Luchtmacht en kan strikt genomen worden gezien als het bedrijfsmuseum van de Koninklijke Luchtmacht. Het Militaire Luchtvaart Museum draagt in die hoedanigheid dan ook bij aan de publieke presentatie van de Koninklijke Luchtmacht. Kijkt men echter naar de doelstelling, het activiteitenprogramma en de presentaties van het Militaire Luchtvaart Museum dan valt op dat het museum zich heeft ontwikkeld tot een algemeen publieksmuseum. Het Militaire Luchtvaart Museum schetst een beeld van de geschiedenis en ontwikkeling van de Nederlandse militaire luchtvaart en haar operaties. Het Militaire Luchtvaart Museum zoekt naar een juiste balans tussen het in context plaatsen van de objecten met behulp van attractieve, moderne presentatiemiddelen, educatie en educatieve projecten en hieraan gekoppeld een zekere ‘vermaak factor’.

Adresgegevens Kampweg 120, 3769 DJ Soesterberg

Stoomgemaal Hertog Reijnout

Stoomgemaal HertogMidden in de polder Arkemheen ligt een uniek monument, het stoomgemaal Hertog Reijnout. Dit stoomgemaal is 100 jaar lang in bedrijf geweest, van 1883 tot 1983. Daarna werd haar functie overgenomen door een electrisch gemaal dat nu het overtollig water uit de polder maalt. In 1985 werd het stoomgemaal gerestaureerd, zodat dit cultuurhistorische monument behouden blijft voor de toekomst. Stoomgemaal Hertog Reijnout is het enige nog werkende gemaal met twee buitenschepraderen. Het stoomgemaal is van dinsdag tot en met zaterdag te bezichtigen. Het is ca. 12 dagen per jaar (tijdens de zogenaamde maaldagen) speciaal voor publiek in werking, dus ‘onder stoom’, te zien.

Adresgegevens Zeedijk 6, 3861 MD Nijkerk

Dutch Ballooning

Dutch ballooningEen ballonvaart: de ervaring die u nooit had willen missen! Avontuur, rust, ruimte, adembenemend uitzicht, kriebels in uw buik, letterlijk even los van alles en een geweldig verhaal voor bij de borrel! Stapt u aan boord? Onze piloten heten u van harte welkom!

Adresgegevens De Genestetlaan 7, 3818 GW Amersfoort

Kamp Amersfoort

Kamp AmersfoortKamp Amersfoort was in de periode 1941-1945 een verzamelplaats voor meer dan 35.000 gevangenen van de Duitse politie. Het kamp werd volledig gesloopt maar diverse overblijfselen, monumenten en reconstructies herinneren aan deze periode. Op deze plek kunnen we herinneren, bezinnen en leren.

Adresgegevens Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden

Out in Action

Out in ActionWil jij balanceren op 11 meter hoogte over een touwbaanparcours? Altijd al willen lasergamen? Schieten met een kruisboog? Of mountainbiken door het mulle zand? Dit zijn een paar voorbeelden van alle stoere belevenissen die Out in Action te bieden heeft. Ook als je minder ‘spannende’ activiteiten zoekt zoals midgetgolfen of een stevige boswandeling, ben je bij ons aan het juiste adres.

Adresgegevens Barchman Wuytierslaan 232, 3819 AC Amersfoort

CliniClowns College

CliniClowns Voor het eerst sinds de oprichting van het CliniClowns College doet de school haar deuren open. In dit wonderlijke schoolgebouw worden al vele jaren CliniClowns opgeleid. De gangen en lokalen zijn levende getuigen van de clownerie door de jaren heen. In deze attractie krijgt één kind samen met zijn vriendjes en familie een exclusief gastcollege.

Adresgegevens Wagenwerkplaats, 3800 BN Amersfoort