Attracties

attracties in Amersfoort

In Amersfoort kun je niet alleen veel bezienswaardigheden vinden, maar ook de attracties liegen er niet om. Onderstaand een gedeelte van het aanbod aan activiteiten in Amersfoort. Voor een compleet overzicht gaat u naar de website van VVV Amersfoort.

paleis soestdijk

Paleis Soestdijk Paleis Soestdijk is op vrijdag, zaterdag en zondag open voor publiek. U kunt een rondleiding reserveren via de website van Paleis Soestdijk.

Naast de rondleidingen zijn er ook regelmatig bijzondere arrangementen in en om het paleis.
Ook is het paleis dit jaar voor het eerst opengesteld als bijzondere vorstelijke locatie voor besloten bijeenkomsten. In samenwerking met de vaste huis cateraar is het mogelijk om culturele evenementen, diners, lunches, conferenties en (internationale) topontmoetingen in één van de zalen in het paleis te laten plaatsvinden.

We zien u graag bij Paleis Soestdijk!

Adresgegevens Amsterdamsestraatweg 1, 3744AA Soestdijk

bierbrouwerij de drie ringen

De Drie Ringen Bierbrouwerij de drie dringen is een Amersfoortse bierbrouwerij opgericht in 1990. De Drie Ringen ontleent zijn naam aan één van de brouwerijen die Amersfoort in de zeventie eeuw rijk was. Rondleidingen, proeverijen, bijzondere feestlocatie, niets is te gek bij De Drie Ringen!
Adresgegevens Kleine Spui 18, 3811BE Amersfoort

kinderboerderij de vosheuvel

Vosheuvel Knorren, mekkeren, hinneken, piepen, blaten, kakelen…Een vrolijke beestenboel voor jong en oud. Het hele jaar door worden er leuke activiteiten georganiseerd.
Adresgegevens Heiligenbergerweg 187, 3816AJ Amersfoort

Rondvaarten waterlijn 2013

Kademuren Bekijk Amersfoort vanaf het water. Ga mee op één van de 5 rondvaarten die de Waterlijn biedt: Oostroute, Westroute, Flehite route, Tweede muur route en de Heiligenbergerbeekroute. Geniet niet alleen van een fantastisch zicht op de monumentale gevels, gebeeldhouwde taferelen en de indrukwekkende muurhuizen langs het water, maar ook van de natuur langs de bloeiende kademuren.

Op speciale dagen varen er ook Themaboten, zoals de Natuur op de kademuur, Vleermuisboot, KunstVaarRoute, Drakenboot, Mysterietour, Zomervaarten en de Piratenboot

De Waterlijnwinkel is geopend van 1 mei t/m 31 oktober op maandag van 13:30 tot 16:45 uur en dinsdag t/m zondag van 10:30 tot 16:45 uur

Adresgegevens Krommestraat 5, 3811CA Amersfoort

out in action

Out in Action Amersfoort Klimmen, mountainbiken, boogschieten, lasergamen en nog veel meer….

Met wie ga jij? Ga de uitdaging aan samen met vrienden, familie, clubgenoten, leerlingen of collega’s. Kan jij je grenzen verleggen? Wij dagen jou ertoe uit! Durf jij het aan?

Adresgegevens Barchman Wuytierslaan 232, 3819AC Amersfoort

klim alles route

Klim alles route Klim omhoog en sta oog in oog met de monniksparkieten, klauter via een loopbrug over de beren en glijd weer naar beneden.

Het is een spannende route die vooral is bedoeld voor stoere kinderen die de dieren op een andere manier willen ontdekken. Tijdens deze ontdekkingstocht neem je op een hele speciale manier een kijkje in het hoofd van de beren! Weg van de gebaande paden, loop je via een wiebelende touwbrug op 3,5 meter hoogte boven de dieren!De route begint in de volière. Door omhoog te klimmen kun je de vogels op hoge hoogte bekijken en misschien ontdek jij wel eitjes in de nesten. De route loopt in de vorm van een lus, zodat je niet kunt verdwalen. Waar je naar binnen loopt, kom je er uiteindelijk ook weer uit. Vanaf deze zomer kun je het nieuwe spannende parcours over dehyena’s uitproberen.

Adresgegevens Barchman Wuytierslaan 224, 3819AC Amersfoort