Kunst & cultuur

Ook aan kunst & cultuur ontbreekt het niet in Amersfoort! Lees hieronder onze top 4:

Mondriaanhuis 21. Mondriaanhuis Amersfoort

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is het geboortehuis van kunstenaar Piet Mondriaan. Je kunt er ontdekken hoe zijn werk geleidelijk veranderde van realistische landschappen tot abstracte composities met de karakteristieke lijnen en vlakken. Dompel je onder in zijn dynamische leven en reis mee van Amersfoort naar Winterswijk, van Amsterdam via Parijs naar Londen en uiteindelijk naar New York. Tijdens de reis maak je kennis met de kunstenaar in al zijn facetten. In video-installaties trekt de artistieke ontwikkeling van Mondriaan aan je voorbij en zie je de zoektocht in New York die leidde tot zijn absolute meesterwerk, de Victory Boogie Woogie. Tenslotte valt Mondriaans vroege werk te bewonderen in De Schatkamer en is op ware grootte zijn Parijse atelier nagebouwd!

Adresgegevens Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort

2. KunstKijkRoute AmersfoortKunstkijkroute Amersfoort

Elke derde zondagmiddag in de maanden maart, april, mei & september, oktober, november laten meer dan 100 Amersfoortse kunstenaars, galeries, ateliers en musea hun kunstwerken zien. De deelnemers aan de KunstKijkRoute zitten verspreid over de hele stad. Aan de hand van een boekje, o.a. verkrijgbaar bij VVV Amersfoort en de deelnemende ateliers, kun je zelf je route uitstippelen. 14 kunstenaars presenteren werken in en langs de Amersfoortse grachten. Het werk is vanaf de kant te zien, maar vooral goed vanaf het water.

Adresgegevens ‘t Zand 31, 3811 GB Amersfoort

3. Kunstvaarroute AmersfoortKunstvaarroute Amersfoort

De KunstVaarRoute wordt tweejaarlijks in de zomer en het voor- en naseizoen georganiseerd. De route van Waterlijn is daarbij het uitgangspunt. In 2016 werd de ‘Westroute’ opgeluisterd met kunstwerken van 14 kunstenaars. De kunstenaars zijn afkomstig uit Amersfoort en Deventer en werken vanuit een diversiteit aan disciplines; keramiek, glas, metaal en bewegende installaties.

Adresgegevens Krommestraat 5, 3811 CA Amersfoort

4. CityCard Amersfoort Zomertijdpas Amersfoort

De grootste schat van Amersfoort is haar historie. Door de vele monumenten, straatjes, grachten en details voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. De Amersfoort CityCard biedt de mogelijkheid om de stad op vele manieren te ontdekken. Bezoek musea, maak een tocht per rondvaartboot of wandel mee met een ervaren gids door de stad. Naast het bezoeken van toeristische attracties in Amersfoort, kun je nu ook diverse attracties in de regio bezichtigen. Breng een bezoek aan Bunschoten–Spakenburg, die bekend staan om hun klederdracht en visserij. En ontdek Baarn en Soest met hun kasteel en paleis midden in een prachtige natuurrijke omgeving. De CityCard kost maar €17,50 en geeft korting op vele attracties. Te koop bij onze receptie of via VVV Amersfoort.

Adresgegevens Breestraat 1, 3811 BH Amersfoort