Asperge menu

Het witte goud is outpot met goud

Oftewel; het aspergeseizoen is begonnen! Het seizoen gaat afhankelijk van de weersomstandigheden in tussen half februari en begin maart. Dit jaar is het een late winter in Nederland. Zo worden de asperges in maart geteeld en verwerkt en dat betekent dat het witte goud vanaf 3 april op het bordje van de Berg ligt!

Het asperge menu

DSC077122

Voorgerecht – 12,50
Panna cotta van asperge met kwartel ei en botersaus

Soep – 8,50
Cappuccino van asperge met krokante venkel en blauwaderkaas

Hoofdgerecht – 19,50
Asperge “Flamande*” Asperges op klassieke wijze bereid met boterjus, ei en de keuze uit huisgerookte zalm of ham.

* Flamande is letterlijk ‘op Vlaamse wijze’ wat in dit gerecht betekent ‘rijkelijk overgoten met botersaus’

Dessert – 8,50
Hangop van vanille en honing met een framboos sorbet ijs

Menu geldig van 3 april 2018
Menu geldig tot 31 mei 2018
Prijs per persoon driegangenmenu € 34,50
Prijs per persoon viergangenmenu € 38,50

Aspergewijn_2014


Wijn-Spijs advies van de Berg

Voorgerecht  Prosecco, Italië

Hoofdgerecht Zalm Les Vignerons des Puisserguier “Les Gres” Viognier, Languedoc Frankrijk

Hoofdgerecht HamPaddy Borthwick “Paper Road” Pinot Noir, Martinborough Nieuw-Zeeland

Dessert Cascina Plan d’Or “Bricco Riella” Moscato d’Asti, Piëmonte Italië

header

Fun fact over de asperge

De asperge is een meerjarige plant, die wel 8 tot 10 jaar achtereen op hetzelfde veld wordt geteeld! De bovengrondse plant, met houtige stengels en zijtakken, sterft af in de herfst, maar de ondergrondse delen overwinteren, en vormen in de lente nieuwe stengels. Als ze nog onder de grond zijn worden ze gestoken, en als groente verkocht. Dit zijn de witte asperges. Als de stengels wel boven de grond komen verkleuren ze naar groen of paars. Het voIlegrondsseizoen loopt van eind april (vroegere Koninginnedag) tot en met 24 juni (Sint Jan).

Echte koningsgroenten dus!