#BLOG: Beat your January blues

January5 tips om januari door te komen

De feestdagen zitten er weer op, de drukte is voorbij en het normale leven gaat weer gestaag door. Of je nou opgelucht bent of baalt dat de feestdagen voorbij zijn, de meerderheid van de mens zal de ervaring van een januari dip delen. Het weer is guur, er is geen feestdag of evenement te bekennen en het magische van december is niet meer. Zo erg is dit echter helemaal niet. De eerste maand van het jaar is juist een periode waarin je kan uitrusten en opladen voor 2018!
Daarom gaan we jou helpen om van je januari sleur een “January boost” te maken.

 

Dagje schaatsen Deelnemers-aan-de-achtste-Elfstedentocht-passeren-op-22-januari-1942-Workum
Ga een dag naar de schaatsbaan! De kou in, gezellig samen over het ijs glijden en proberen niet te vallen. Je vergeet even helemaal de tijd en voor je het weet sta je drie uur op het ijs te genieten. Na het schaatsen neem je een grote mok warme chocolademelk met slagroom en laat je langzaam je tintelende handen opwarmen. Een uitstekende dag activiteit waar je nog lang van kan nagenieten!

 

 

 

 

pexels-photo-76093Lekker koken
Alleen met de Kerst lekker eten? Maak van je alledaagse gerecht iets bijzonders! Ga bijvoorbeeld voor roodschillige aardappelen, in plaats van de gebruikelijke aardappel! In de oven is deze extra lekker. Gebruik olijfolie, knoflook en rozemarijn en geniet van een nieuwe variatie op de aardappel. Bonus: je hoeft ze niet eens te schillen! De oude bekende sperzieboon vervang je door haricot verts. Je dopt ze, kookt ze 6 minuten in zout water en schept ze om in olijfolie. Rol de haricot verts in serranoham en bind ze samen met bieslook. Verwarm ze 5 minuten in de oven op 180 °C en klaar is kees! Met een lekker stukje vlees ziet je bord er toch al best speciaal uit!

 

Sportenpexels-photo-591216
Je denkt nu misschien; bah, no way dat ik door de kou naar een drukke sportschool ga, vol met mensen die hun goede voornemens uittesten. Dat hoeft ook helemaal niet! Sporten wordt vaak als een enorme drempel gezien. Sporten is echter puur bewegen. Lekker uitwaaien in het bos of op de heide, een wandeling kan zo lang duren als jij zelf wil. Als lopen toch niet je ding is, zou fietsen ook al een hele fijne manier om naar buiten te gaan en uit je januari sleur te komen! Tip: de Utrechtse Heuvelrug is een prachtig stuk bos om tot rust te komen!

 

 

pexels-photo-290617 Lichttherapie
Merk je nou dat je gemoedstoestand echt onder de januari dip te lijden komt? Dan is lichttherapie een goede optie. Kort gezegd: dagelijks 30 tot 45 minuten voor een lamp zitten, het liefst in de ochtend. Maar niet zomaar een lamp! De gemiddelde kantoorverlichting heeft een sterkte tussen de 500 en 700 ‘lux’, terwijl de lichtsterkte op een zonnige zomerdag buiten wel 100.000 lux bedraagt. Bij lichttherapie heeft de lamp een sterkte tussen de 2.500 en 10.000 lux en een uv-filter. Je zet hem op ongeveer een armlengte afstand voor je neer. Kijk er niet recht in, maar lees bijvoorbeeld een boek bij het schijnsel van de lamp. Dan ben je weer helemaal opgeleefd voor Valentijnsdag!

 

Weekendje Berghotel 

Tot rust komen in de huiskamer van Amersfoort? De beste winkelstad én de meest fotogenieke stad van Nederland in 2017 ontdekken? Dat kan bij Berghotel Amersfoort. Wij houden rekening met de eerste maand van het jaar. In onze fitnessruimte of in het bos tegenover ons hotel kunt u heerlijk in beweging komen. Als je wakker wordt staat er een vers ontbijtbuffet voor je klaar en heeft de receptie allerlei ideeën over wat u kunt doen in de omgeving. Het enige wat jou nog rest is loslaten en genieten.

 

Berghotel Winter