Berghotel On Tour: Cavaleriemuseum Amersfoort!

IMG_20180515_145624Berghotel On Tour: Cavaleriemuseum Amersfoort!

Eens in de paar weken gaan medewerkers van het Berghotel als goede vrienden van VVV Amersfoort on tour. De mooiste plekjes van Amersfoort worden bezocht en beoordeeld met het strenge doch rechtvaardige oog van het Bergteam. Zo laten we zien hoe iedere activiteit voor een bezoeker zoals jij kan zijn!

15 mei was het weer zover: Hanno Schüller (Supervisor) en Björn Post (service medewerker bediening) nemen je mee op pad naar het Cavaleriemuseum in Amersfoort! Het Nederlandse Cavaleriemuseum is te vinden op de Bernhardkazerne te Amersfoort, heel dicht bij het Berghotel in de buurt. Waan je in de wereld van de Nederlandse Cavalerie: toen én nu. Benieuwd wat onze collega’s er van vonden? Lees hieronder hun verhaal!


De ervaring van Björn en Hanno

hanno bjorn samen

Het Cavaleriemuseum is zeker #BerghotelApproved!

“Op 15 mei hebben Hanno Schüller (Supervisor) en ik Björn Post (service medewerker bediening) het Cavalerie museum te Amersfoort bezocht. Al met al een verrassende en boeiende plek die meer bezoekers verdiend. Een zogenaamde ‘hidden gem‘.

Goed bereikbaar, op ongeveer 15 minuten fietsen vanaf het Berghotel / Station Amersfoort. We waren rond 13:30 bij de entree van de Bernhardkazerne. Om binnen te komen bij het museum moet je het kazerneterrein op (identiteitsbewijs mee, moet worden getoond om op het terrein te komen). We werden opgehaald bij de poort door de dienst doende museum medewerker en uiteraard hartelijk welkom geheten.

Tijdens ons bezoek kwamen we erachter dat er voor iedereen wel wat interessants te zien is (voor alle leeftijden). We waren verder verrast over het aantal etages in het museum complex zelf, met bijvoorbeeld bijzondere tenue’s van de cavaleristen door de geschiedenis heen,  maar ook daarbuiten op het kazerneterrein terrein was veel  te zien, vooral tanks. In een hal, genaamd Landsverkgebouw,  waren naast tanks andere legervoertuigen en attributen te zien uit diverse perioden uit de vaderlandse geschiedenis.

We kwamen eigenlijk tijd te kort. Zo vonden we beiden. 15:45 zijn we blij verrast vertrokken omdat we moesten werken. We komen er graag nog een keer terug en nemen dan wat ruimer de tijd. Aangezien er ook een garage is die is opengesteld gedurende de openingstijden van het museum op het terrein, welke eveneens te bezoeken is… Kortom: een verborgen schat die je gezien moet hebben!”


 

NOG MEER KIEKJES VAN HET CAVALERIEMUSEUM:

Zie hier de website van het Cavaleriemuseum Amersfoort.
Benieuwd waar de volgende tour naar toe gaat? Houdt onze social media goed in de gaten en wie weet kom je ons ergens nog eens tegen!