Berghotel On Tour: De Nieuwe Stad!

Berghotel On Tour - De Nieuwe Stad 3De Nieuwe Stad: Berghotel On Tour!

Met Berghotel On Tour bezoeken medewerkers van het Berghotel iedere keer één of meerdere  bijzondere plek(ken) in Amersfoort of in de directe omgeving van Amersfoort. Om onze gasten van leuke insider tips te kunnen voorzien tijdens  een verblijf bij het Berghotel.

Afgelopen woensdag 24 oktober hebben collega’s Melanie Brinks van de receptie en Björn Post, werkzaam in de bediening in het kader van ‘Berghotel On Tour’ een bezoek gebracht aan: De Nieuwe Stad in Amersfoort. Een duurzame en innovatieve microstad in Amersfoort. Ga mee met Melanie en Björn, uw gidsen van deze editie van Berghotel On Tour!


De Nieuwe Stad
De Nieuwe Stad is een stadsgebied dat opnieuw is her ontwikkeld. Het gebied is gelegen ruwweg op het terrein van de oude Prodent fabriek, tussen de Eem, De Brabantschestraat en de Nieuwe Poort. Dichtbij het Eemplein, met onder meer de Pathé bioscoop en de bibliotheek van Amersfoort.

Op dit voormalige bedrijfsterrein zijn nu diverse kleinere bedrijven gevestigd, met onder meer ook enkele horeca gelegenheden die een bezoek meer dan waard zijn tijdens een bezoek aan Amersfoort.

Vertel, wat vonden jullie er van?
Bjorn: “Wij vonden het erg leuk kennis maken met De Nieuwe Stad vandaag! We hadden als ontmoetingsplaats ‘Het Lokaal’ gekozen. Een plek waar je in een informele setting leuk binnen en bij mooi weer op het terras buiten kan lunchen of terecht kan voor een bijzonder lekkere kop koffie met wat lekkers erbij. Wij genoten er van een ‘slowbrew filter koffie’ met een mooi verhaal  van de serveerster en natuurlijk wat lekkers erbij.”

Melanie:Wij dronken de koffie uit een wijnglas. Door het wijnglas blijft de koffie langer warm en omdat je de koffie uit een wijnglas drinkt proef je de koffie ook beter. De koffie was bij de eerste paar slokjes een beetje bitter en daarna werd het wat zoeter.”

Björn: “De koffiebonen worden trouwens op de locatie ter plekke in Het Lokaal gebrand (en dit is soms ook live te zien, woensdag en donderdag) door Boot Koffiebranders oorspronkelijk afkomstig uit Baarn. De hier gebrande koffiebonen zijn in de winkel direct er naast te koop.
De koffie gemaakt van de koffiemelange die we dronken heeft de 1e Prijs gewonnen -  bij de koffie Top 100 georganiseerd door Misset.
In een ander deel van Het Lokaal kan je naar hartenlust lekkere boodschappen voor thuis inslaan. Er is zicht vanuit het lunchdeel op het winkeldeel. Er zijn in de winkel voornamelijk lokale en/of streekproducten verkrijgbaar. Biologisch geteele groente en fruit bijvoorbeeld. Maar ook lokale bieren en wijn.  Ook is er een bakkerij die ter plaatse, zichtbaar in de winkel, vers gebakken brood ter verkoop aan bied. Ook is er kaas- en vleeswaar te koop van boerenbedrijven uit de regio.

Vervolgens na een kort bezoek aan het winkeldeel gingen we door naar: Hoog Vuur. Hier werden we ontvangen door Tessa. Hoog Vuur is een bijzonder nabij gelegen restaurant gevestigd in een deel van het oude bedrijfspand van de Prodentfabriek.

Het is een sfeervol ingericht restaurant, leuk is dat de industriële ‘look’ is gehandhaafd met als blikvanger 3 hout gestookte ovens waar veel gebruik van wordt gemaakt voor de bereiding van diverse gerechten van hun bijna dagelijks wisselende kleine a-la-carte kaart. Ze werken nauw samen met Het Lokaal en serveren daar bijvoorbeeld ook de koffie van firma Boot, brood is afkomstig van de nabij gelegen bakkerij gevestigd in Het Lokaal. Er worden gerechten geserveerd met een verhaal.”

Melanie: “Zij kunnen goed vertellen welk drankje bij welk gerecht past. Aandacht voor de gast vinden zij heel belangrijk. Ook leuk en bijzonder is dat ze hier enkele zelfgemaakte frisdranken verkopen.“

Na een bezoek aan Hoog Vuur hebben we nog een korte wandeling gemaakt langs de diverse kleinere bedrijven. Eigenlijk hadden we tijd te kort….”

Melanie: “Mee eens!”

Björn: “Zelf heb ik nog een kort bezoek gebracht aan Kroast. Een restaurant gevestigd langs de Eem (in het pand waar eerst ‘De Vereniging’ in was gevestigd). Kroast is een ideale plek voor gezinnen die houden van gezellig en lekker eten met het gezin, op het niveau van bijna ‘fine dining’ met een aparte leuk ingerichte speelruimte met jawe…oppas. Al met al een sfeervolle aanwinst voor De Nieuwe Stad en het heeft ook een ruim terras.
Ook de moeite van het bezoeken waard is: Fluor. Een poppodium waar diverse activiteiten en evenementen en concerten plaats vinden, voor jong- en oud, door het jaar heen.”


KIEKJES VAN BJÖRN EN MELANIE

Berghotel On Tour
Eens in de paar weken gaan medewerkers van het Berghotel als goede vrienden van VVV Amersfoort on tour. De mooiste of meest bijzondere plekjes van Amersfoort worden bezocht en beoordeeld met het strenge doch rechtvaardige oog van het Bergteam. Zo laten we zien hoe iedere activiteit voor een bezoeker zoals jij kan zijn!

Meer weten over De Nieuwe Stad? Bezoek hier hun website.