BLOG: 5 januari tips

JanuaryHappy New Year! Het Bergteam geeft 5 tips om januari een memorabele eerste maand van het jaar te maken

Januari is de maand die misschien wel het hardst voorbij vliegt. Dat is toch jammer, want er is zoveel te doen! Met geluk sneeuwt het nog, kun je nog schaatsen (wellicht op kunstijs, maar toch) en is de maand om uit te rusten van de drukke decembermaand. Daarom geeft het Bergteam 5 tips om januari een stukje leuker te maken!

 

 

New Years ResolutionsGoede voornemens

2019, nieuwe ronde nieuwe kansen.  Goede voornemens leggen vaak een hele druk op de mens. Het principe is mooi: je bent voornemens een betere versie van jezelf te worden. Het mag echter wel reëel blijven en bij je passen! Zo luid de tip van het Bergteam: heb goede voornemens die te realiseren zijn en heb er niet te veel! Zo zijn 2 á 3 goede voornemens veel beter haalbaar dan bijvoorbeeld 10, of 15. Heb geen voornemens als, ik stop dit jaar met chocolade eten, maar denk liever aan: ‘ik koop dit jaar onderweg geen chocolade, maar neem per dag 2 blokjes mee.’ Een andere tip is: bedenk vast een hobby die je gaat uitoefenen, maar schrijf jezelf niet direct in op 2 januari. Als de  hobby na twee of drie weken nog steeds aanspreekt is de druk ervan af en is de kans van doorzetten en slagen groter! Als laatste: vergelijk je leven niet met dat van een ander. Denk dus niet: ‘ik wil net zo leven, doen, eruitzien als hij/zij’, maar doe iets wat voor jou goed voelt en waar jij gelukkiger van wordt!

 

DSC06222

De kerstgedachte

Er zijn twee soorten mensen op deze wereld. De ‘eindelijk geen kerstliedjes meer horen’ persoon en de ‘stiekem is het veel te snel voorbijgegaan’ persoon. Voor die tweede is er goed nieuws! Spotify en Youtube bieden Mariah Carey met All I want for Christmas het hele jaar aan en met oordopjes blijf jij gewoon lekker in de Kerstsferen! De eerste persoon kan weer ademen, the Christmas Station is weer ca. 330 dagen uit de lucht. Eén ding is zeker: tijdens Kerstmis is men veel aardiger voor hun medemens, laten we die aardigheid in januari ook nog even doorzetten. Goed voornemen? ;)

 

photo-1484081064812-86e90e107fa8Vier de winter

De gedachte: ‘nu moeten we weer weken/ maanden wachten tot de volgende vakantie’ is een bekende voor velen. Logisch, maar bij de meeste mensen is die tijd toch in no-time overbrugd. Dan denken we ‘januari? Niets van meegekregen!’ Daarom is tip nummer 3: leef bewust in januari. Geniet van de echte eerste sneeuw van het jaar, ga nog eens schaatsen en drink warme chocolademelk of Gluhwein. Winter dingen, die in januari net zo goed kunnen als in december!

 

photo-1531303435785-3853ba035cdaJanuari koopjes

Voordelig kerstshoppen. De dure maand is voorbij en we passen in de eerste maand van het jaar weer goed op de buidel. De kerstversieringen, winterjassen en -truien en kerstkaarten zijn echter allemaal in de aanbieding in januari! Zo haal je alles uit die eerste maand van het jaar!

 

 

CDL 2017

Take a break

Duurt het echt nog zo lang tot je weer vakantie hebt? Na een paar weken januari kan een nachtje weg een heleboel verlichten! Even de deur uit, op een andere plek zijn. Een break, zou je het kunnen noemen! Zo kan je een nachtje bij een familielid overnachten of in een huis verblijven tijdens de wintersport van de bewoners. Natuurlijk is de ultieme break een weekend op de Amersfoortse Berg! Een dromerig winterbos op steenworpafstand, een historisch centrum met lichtjes en gezelligheid en een nachtrust waar je u tegen zegt!

 

 

Boek een kamer