Citrus Gin

36823162_1763636180397055_4177287653105860608_n2 Fun facts, 3 lemons, 4 favorites

Juli is ‘maand van de Gin’ en wij wijzen je elke week de weg naar de lekkerste Gin&Tonic. Deze week? Citrus Gin! Gin-Tonic heeft altijd dezelfde uitstraling; bruisend, rijk gevuld en helder. Er bestaan echter een heleboel verschillende smaken Gin en diverse tonics, met elk hun eigen smaakrichting. Gaaf toch? Van Gin kan je dus niet zeggen, dat heb ik eens geproefd en ik vind het maar niks… Nee iedereen heeft een andere voorkeur. Je hebt hem in dat geval alleen nog niet gevonden! Om je te helpen hebben wij een Gin Compass toegevoegd aan onze G&T bar. Deze helpt jou de juiste smaak richting op te gaan en wij weten precies welke tonic daar het lekkerst bij is. Op basis van de smaakrichting hebben wij heerlijke garnering die er voor zorgt dat de smaken het beste naar voren komen én je de volledige Gin ervaring op doet. Misschien is Citrus Gin wel hét drankje van jouw zomer …

gin-compass-bha-logo

Gin Compass

 

Let’s be-Gin with some fun facts 

Gin is gemaakt van hetzelfde basis ingrediënt als wodka: neutrale alcohol. Wat Gin onderscheidt van wodka is de opname van jeneverbes en andere ‘botanicals’. 
-
De Filipijnen zijn ’s werelds grootste Gin drinkers! Het land drinkt meer dan 22 miljoen soorten van Ginebra San Miguel

Super Gin-teresting, isn’t it?

 


Citrus Gins

Citrus Gin heeft duidelijk een hoog citrus gehalte. Het zijn frisse en opgewekte distillaten waarbij het aroma duidelijk de geuren van citrus draagt. Er is sprake van een citrus gin op het moment dat er naast het basis ingrediënt jeneverbessen een infusie is van citrusvruchten. De toevoeging van citrusvruchten zorgen ervoor dat de citrus gin een frisse smaak krijgt. Er wordt vaak gebruik gemaakt van de ingrediënten citroen, limoen, sinaasappel, mandarijn en grapefruit.
Onze favorieten op een rijtje:

 

 

Deze zijn allemaal zeer goed te combineren met de Fevertree Tonic water en de Treecents Lemon Tonic. Garnering is heel belangrijk om de Gin & Tonic tot zijn recht te laten komen. Voor een Citrus Gin gebruik je bijvoorbeeld citroen, limoen, jeneverbes & citroengras. Je Gin-Tonic wordt het lekkerst als je twee of drie garneringen toevoegt. Zo zijn alle smaken goed in balans.

36980952_1763635967063743_318536876573065216_n

 

Zo’n perfecte Citrus Gin & Tonic komt er dan als volgt uit te zien:

 

 

“When life gives you lemons, make Gin & Tonic”

 

Houd onze nieuwspagina in de gaten, want volgende vertellen we meer over Sweet Gin!