#Blog: DECEMBER STRESS!

keepcalmHoe overleef ik … December stress?

December stress, het is een begrip geworden waar bijna iedereen wel last van heeft. Feestdagen plannen, rekening houden met iedereen, wisselen van verzekering, vakantiedagen opmaken en gá zo maar door. Het Bergteam heeft 10 tips voor iedereen die december even niet meer overziet

 

 

 

1. Maak een Kerst kalender Afstrepen; net als vroeger. Maak een december kalender, schrijf hier al je taken, verplichtingen en planningen in en streep iedere dag één voor één af. Dit kan een hele hoop overzicht en rust geven! Dus pak die stift en zet streep nummer één vandaag nog.

2. Stel prioriteiten In een drukke tijd lijkt alles even belangrijk te zijn. Toch zal je afwegingen moeten gaan maken. Een belangrijke vergadering, een afspraak met die vriendin die je al zo lang niet hebt gezien en de verjaardag van je achter neefje. Móet je echt overal heen, of is het misschien niet zo erg om één sociale verplichting een maandje op te schuiven? Het is erg belangrijk om in een drukke periode keuzes te maken in de dingen die je doet. Zo kan je voorkomen dat je de hele maand geleefd wordt!

oliebol

3. Plan bewust quality time in Je familie, je partner, je beste vriend, ook zij zijn allemaal druk en gestrest. Plan een dagje ontspanning met je dierbaren en leg even al het andere aan de kant. Focus je op elkaar! Zo weet je weer dat je er niet alleen voor staat. Wees je bewust van het moment en geniet!

4. Drink veel warme chocolademelk Eigenlijk spreekt deze voor zich, want het is gewoon zo lekker! Goed warm, met veel slagroom en mini marshmallows. Voor de variatie is glühwein met een vette oliebol ook geen slecht idee.

Warme choco

 5. Doe deze maand minstens één keer iets wat je écht leuk vind! De feestdagen doen iets met je. En dan heb ik het niet over de geromantiseerde kerstsfeer, nee ze zorgen ervoor dat je je druk gaat maken om alles behalve jezelf. Je koopt cadeaus voor iedereen, je zorgt dat iedereen de feestdagen beleven zoals zij het “perfect” vinden. Maar wat wil je zelf nou? Een pyjamadag met films en dekens? Doen! Een dag naar de winter Efteling? Gaan! Het komt er op neer dat één van je vrije dagen even helemaal om jou moet draaien.

6. Vergelijk jezelf nou niet met een ander “De buurvrouw heeft altijd een perfect kalkoen diner” of “Iedereen wil altijd naar die vriendin omdat zij het zo gezellig maakt”. Ken je deze gedachtes en verhalen? Onthoud waar jouw kracht ligt! Misschien kan je niet zo goed koken of kan je het juist niet zo gezellig versieren? Het is niet erg. Wanneer je samenwerkt komt ieders talent tot zijn recht. grumpycat

7. Vier de Kerst vooral niet thuis Ideale situatie? Vier Kerst niet thuis, maar laat het werk eens aan een ander over. Geen inkoop stress, geen aangebrande kalkoenen, en geen bizarre afwas. Tip: bij het Berghotel Kerst vieren is wel heel stress-vrij! ;)

8. Koop op tijd je cadeaus Kerstcadeaus kopen is misschien wel de meest uitgestelde taak onder de mensen. Ga nou eens op tijd die winkels in of de webshops doorsnuffelen. Doe inspiratie op en zorg dat een week voor Kerst alle cadeaus netjes ingepakt verstopt liggen. (Weer een taak om af te strepen) huilend kind

 9. Maak foto’s Weken lang leef je toe naar de feestdagen. En poef! Het is 2018. Wat heb je nou eigenlijk gedaan tijdens al die drukte? Het gaat soms zo snel voorbij dat je niet door hebt hoe vlug de tijd doortikt. Maak foto’s! Dan kun je in januari nog eens rustig kijken hoe leuk het was. En zeg eerlijk, je kerstoutfit moet wel worden vastgelegd!

10. Geniet! Dit is nog wel de belangrijkste tip. Geniet vooral van alle versieringen, lichtjes, muziek en mooie mensen. Geniet van het lekkere eten en laat dat dieet even varen. Sporten is weer een mooi goed voornemen voor het nieuwe jaar!

Lees ook:  Kerst op de Berg 

 

Long story short

waslabel