De béste redenen om voortaan met de fiets naar werk te gaan

sassi op de fietsFiets Naar Je Werk Dag 2019!

Op donderdag 23 mei is het Fiets Naar je Werk Dag! Wist-u-dat Nederland ruim 19 miljoen bruikbare fietsen kent? Een gemiddelde Nederlander fietst 2,5 km per dag naar werk, school of voor zijn plezier. Ondanks dat wij Nederlanders wereldwijd bekend staan als ‘fietsland’ gaat maar liefst 60 procent van de totale bevolking met de auto naar werk! Fietsen is goed voor het milieu en zeer zeker ook voor uw gezondheid. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat wij minder snel ziek worden en fitter en energieker op het werk verschijnen!


4 voordelen van fietsen naar werk:

1. Fit & jong: fietsen is dé perfecte cardio training. De vetverbranding wordt gestimuleerd voor de gehele dag en verhoogt uw fitheid met gemiddeld 13%. Dit maakt u even fit als 10 jaar jongere collega’s!

2. Relaxt & productief: fietsen naar werk verhoogt de productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met de auto komen, dagelijks meer stress ervaren. De eerste drie kwartier van een werkdag heeft invloed op hoe u de rest van de dag functioneert, dus mensen die op de fiets komen ervaren minder stress en zullen de rest van de dag productiever zijn!

3. Goed voor u én het milieu: hoe minder auto’s op de weg, hoe minder vervuiling. U bent dus extra goed bezig voor uzelf én de wereld. Op deze manier heeft u een goede daad achter de rug én het scheelt u weer een bezoek aan de sportschool!

4. Geen spits: fietsen zorgt er ook voor dat u nooit meer last hebt van de spits! File is zo’n beetje de meest stressvolle gebeurtenis voor én na een werkdag, dus dat is sowieso goed om te vermijden. Het maakt u een stuk vrolijker én het scheelt veel tijd!


lange afstand? Geen zorgen, het Bergteam heeft ook voor u dé oplossing!

Ook op lange afstanden is het mogelijk om duurzaam te reizen!

1. E-bikes: hij is niet meer weg te denken uit ons verkeersbeeld: de e-bike. Ruim één derde van de Nederlanders rijdt al op een e-bike en dit zullen er alleen maar meer worden. Fietsen op een e-bike is gezond en het is gemakkelijk om langere afstanden te maken. sassie op ov fiets

2. OV fietsen: Hoe meer mensen de trein pakken, des te beter voor het milieu. In Nederland is 20% van de CO2-uitstoot en dus luchtvervuiling, afkomstig van verkeer en vervoer. Als u met de trein reist, reist u zonder CO2-uitstoot. De trein is het meest duurzame vervoermiddel. Wist-u-dat er meer dan 300 huurlocaties voor OV fietsen zijn? Met een OV-fiets voor het laatste stukje van uw reis kunt u niet alleen gaan waar en wanneer u wilt, het is ook nog eens goed voor het milieu en uw gezondheid!


“Door met de trein te reizen kunt u dus een verschil maken. Als alle autoreizigers in Nederland één keer per jaar een retourreis van 60 km met de trein zouden maken in plaats van met de auto, dan levert dit forse CO2-vermindering op.” Aldus de NS.

     Vind hier de dichtstbijzijnde huurlocatie bij u in de buurt!