Floral Gin

37798964_1788094244617915_8376368558682144768_n2 Fun facts, 3 flowers, 4 favorites

Juli is ‘maand van de Gin’ en wij wijzen je elke week de weg naar de lekkerste Gin&Tonic. De laatste week: Floral Gin! Gin & Tonics zijn een hype en dat is zo met een reden. Er bestaan namelijk een heleboel verschillende smaken Gin en diverse tonics, met elk hun eigen smaakrichting. Gaaf toch? Van Gin kan je dus niet zeggen, dat heb ik eens geproefd en ik vind het maar niks… Nee iedereen heeft een andere voorkeur. Je hebt hem in dat geval alleen nog niet gevonden! Om je te helpen hebben wij een Gin Compass toegevoegd aan onze G&T bar. Deze helpt jou de juiste smaak richting op te gaan en wij weten precies welke tonic daar het lekkerst bij is. Op basis van de smaakrichting hebben wij heerlijke garnering die er voor zorgt dat de smaken het beste naar voren komen én je de volledige Gin ervaring op doet. Muurbloempjes opgelet: Floral Gin&Tonic is jouw zomerdrankje!

Dit is de Gin Compass:

gin-compass-bha-logo

Gin Compass

 

Whoohoo new Ginformation!

De in Surrey gevestigde distilleerders van Silent Pool hebben naar wat men denkt de grootste (9L) en duurste fles Gin ooit gecreëerd. Met de hand beschilderd en ondertekend door kunstenaar Laura Barrett, betaal je voor de fles £5,000. (€ 5.649,72)
-
Officieren van de Britse marine kregen een deel van hun loon uitbetaald in gin. Zo konden zeelieden op de boot checken of hun munitie nog brandbaar was!

Truly Gintastic!

 


Floral Gin

Floral Gin heeft de smaak van bloemetjes. Denk bijvoorbeeld aan vlierbloesem, lavendel en rozenblaadjes! Deze bloemige smaken in het drankje zijn te vergelijken met bijvoorbeeld Jasmijnthee of vlierbloesemsiroop met water. Floral Gin is echt een aanrader voor alle fleurige zomerliefhebbers!
Onze favorieten op een rijtje:

Deze zijn allemaal zeer goed te combineren met de Fevertree Elderflower en de Treecents Tonic Water. Garnering is heel belangrijk om de Gin & Tonic tot zijn recht te laten komen. Voor een Floral Gin gebruik je bijvoorbeeld ……… Je Gin-Tonic wordt het lekkerst als je twee of drie garneringen toevoegt. Zo zijn alle smaken goed in balans.

Zo’n perfecte Floral Gin & Tonic komt er dan als volgt uit te zien:

 

 

Dat was het voor Floral Gins, maar je kan nog veel meer leren over Gin&Tonics! Bekijk deze smaakrichtingen eens:

Basilicum en rozemarijn

Klik hier voor Herbal Gins!

Klik hier voor Citrus Gins!

Klik hier voor Citrus Gins!

Klik hier voor Sweet Gins!

Klik hier voor Sweet Gins!