Gin van de week: Herbal!

GT herbal 22 Fun facts, 3 spices, 4 favorites

Juli is ‘maand van de Gin’ en wij wijzen je elke week de weg naar de lekkerste Gin&Tonic. Deze week? Herbal! Kruidige Gins … Altijd die mooie plaatjes van bruisende drankjes met een hele hoop ingrediënten er in. Het ziet er zo leuk uit, met die garnering, maar het is ook nog eens ergens goed voor! Er bestaan namelijk een heleboel verschillende smaken Gin en diverse tonics, met elk hun eigen smaakrichting. Gaaf toch? Van Gin kan je dus niet zeggen, dat heb ik eens geproefd en ik vind het maar niks… Nee iedereen heeft een andere voorkeur. Je hebt hem in dat geval alleen nog niet gevonden! Om je te helpen hebben wij een Gin Compass aangeschaft. Deze helpt jou de juiste smaak richting op te gaan en wij weten precies welke tonic daar het lekkerst bij is. Op basis van de smaakrichting hebben wij heerlijke garnering die er voor zorgt dat de smaken het beste naar voren komen én je de volledige Gin ervaring op doet.

gin-compass-bha-logo

Gin Compass

Boost your Gintelligence with these fun facts!

De naam ‘Gin’ is de verkorte versie van het oudere Engelse word ‘Genever’, waarvan het Franse woord Genièvre is afgeleid en zo ook het Nederlandse woord Jenever. Uiteindelijk komen ze allemaal van ‘Juniperus’, het Latijn voor jeneverbes.
-
De eerste bevestigde datum voor de productie van gin, is begin 17e eeuw, hier in Nederland! Officieel is Gin een Engelse drank.
De Gin&Tonic begon echter in India. De vraag naar Indiaas Tonic Water groeide om Malaria te voorkomen. Om de bittere smaak te verbloemen werd hieraan Gin toegevoegd.

Yay, now you are a Ginius!

Herbal Gins

Het verschil tussen een plain Gin en een kruidige Gin, is te vergelijken met eten zonder kruiden en eten mét kruiden. De kruiden geven pit aan het drankje doordat je de kruiden heel nadrukkelijk herkent. Onze favorieten op een rijtje:

Deze zijn allemaal zeer goed te combineren met de Fevertree Mediterranean Tonic en de Treecents Aegan Tonic. Garnering is belangrijk om de Gin & Tonic tot zijn recht te laten komen. Zo gebruik je bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, basilicum, gember, jeneverbes en citroen. Het beste is om 2 á 3 garneringen toe te voegen. Te veel kan zorgen voor een te intense smaak zonder verfijning. Te weinig kan zorgen voor één overheersende smaak zonder balans.

Zo’n perfecte kruidige Gin & Tonic komt er dan als volgt uit te zien:

Benieuwd naar volgende week?  Dan vertellen we meer over Citrus Gin!