Monteverdi XL: De Nacht van de Madrigalen

Claudio Monteverdi festival XL Inhoud Monteverdi XL arrangement:

  • 1 x overnachting op een comfortabele hotelkamer
  • 2 x tickets Monteverdi XL festival
  • 1 x ontbijt in de van Campenzaal

Festival Monteverdi XL 2018: De Nacht van de Madrigalen 

Laat vrijdag 13 april 2018 vrij in uw agenda, want dan is het weer zo ver: het Festival Monteverdi XL “De Nacht van de Madrigalen”! Regardz is trotse partner van deze onmisbare, muzikale beleving.

De Nacht van de Madrigalen
In het avondvullende minifestival Nacht van de Madrigalen kunt u zich onderdompelen in de muziek van de Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567-1643). Zijn beroemde madrigalen staan centraal en worden op hoog niveau uitgevoerd in de prachtige Sint-Joriskerk in Amersfoort. Onlangs werden alle madrigalen van Monteverdi op cd uitgebracht door barokensemble Le Nuove Musiche – een wereldprimeur, die deze avond feestelijk gevierd wordt. Maar er gebeurt meer in de Nacht van de Madrigalen! Voor de complete Monteverdi-beleving kunt u niet alleen genieten van zijn muziek en die van zijn tijdgenoten, maar is er ook een Italiaans buffet en wijnproeverij, jazz met organist en jazzpianist Bert van der Brink en een masterclass voor amateurkoren. Er zijn fringeconcerten met jong talent en u kunt zelfs deelnemen aan een workshop yoga op muziek van Monteverdi. En mocht u nog niet helemaal thuis zijn in de wereld van Monteverdi: geen nood! Krijn Koetsveld, oprichter van festival Monteverdi XL en artistiek leider van Le Nuove Musiche, praat u graag bij in Monteverdi voor beginners. Aan het eind van de avond leidt Le Nuove Musiche u met de erotische geheimtaal van Monteverdi de nacht in tijdens het concert Monteverdi 18+!Madrigalen Monteverdi

Claudio Montverdi in Amersfoort 
Volg de voetstappen van Claudio Monteverdi in het Monteverdi-jaar 2017! 450 Jaar geleden werd deze grote Italiaanse componist geboren in Cremona. Dichterbij huis kun je je onderdompelen in de tijdgeest van Monteverdi tijdens festival Monteverdi XL in Amersfoort. Dit unieke muziekfestival rondom Claudio Monteverdi (1567-1643) vindt jaarlijks plaats op prachtige locaties in de binnenstad. Monteverdi’s werk markeert de overgang van renaissance- naar barokmuziek. In zijn tijd was hij een groot en geëerd musicus. Monteverdi zocht muzikale grenzen op en toonde lef door nieuwe wegen in te slaan. Juist daarom kan zijn muziek ons ook nu nog inspireren. In – stuk voor stuk – juweeltjes van concerten gaven diverse topmusici hun kijk op zijn muziek.

Overnachten bij het Berghotel
Voor meest complete en unieke beleving boekt u het Monteverdi XL hotelarrangement bij het Berghotel! Na het avondvullende minifestival rust u het beste uit in één van onze luxe comfort kamers. Zodra u wakker wordt kunt u aanschuiven bij ons uitgebreide ontbijtbuffet. Met wie gaat u deze muzikale beleving aan?

Geldig van 13-04-2017
Geldig tot 14-04-2017
Prijs per persoon op basis van tweepersoonsgebruik € 59,25

Monteverdi XL arrangement boeken
Het Monteverdi XL arrangement is alleen boekbaar per mail of telefoon. Wilt u het Monteverdi XL arrangement boeken? Neem dan contact met ons op. We zijn te bereiken op 033 – 422 42 22. Mailen kan ook via welkom@bestwesternamersfoort.nl  of via ons contactformulier. Wij staan u graag te woord!

DE TRAILER VAN HET MONTEVERDIXL PROJECT VAN ENSEMBLE LE NUOVE MUSICHE

Bekijk onze andere hotelarrangementen hier.