Wegh der Weegen

Belgenmonument Inhoud arrangement:

  • 2 x overnachting op een comfortabele hotelkamer
  • 1 x driegangendiner
  • Fietsroute Wegh der Weegen
  • 2 x ontbijtbuffet in van Jacob van Campenzaal met uitzicht op de Wegh der Weegen

Berghotel: het startpunt van de Wegh der Weegen
Veel weggebruikers kennen hem wel: de oude weg tussen Amersfoort en Utrecht, die vaak de Utrechtseweg of Amersfoortsestraat genoemd wordt. Maar vrijwel niemand van hen beseft hoe bijzonder de weg is waar ze op rijden. De Wegh is in veel opzichten uniek, zowel door zijn geschiedenis als door zijn ontwerp. De aanleg van deze bijzondere, 11 km lange en in oorsprong kaarsrechte classicistische weg was een gezamenlijk initiatief van de stad Amersfoort en de Staten van Utrecht. Midden 1600 was er behoefte aan een betere verbinding tussen het kleine maar rijke jvcAmersfoort en Utrecht. In het vervolg spreken we hier van de Amersfoortseweg. Daarom zijn we er als Berghotel trots op dat wij hét startpunt zijn van deze bijzondere weg!

Fietsroute Wegh der Weegen
Ondanks alle veranderingen aan de Wegh der Weegen door de jaren heen, kunnen de aanwezige buitenplaatsen langs de weg, van een afstandje, nog steeds bewonderd worden. Langs de weg zijn meerdere bezichtigingen te aanschouwen die rijk aan historie zijn. Daarom is de Wegh der Weegen een ideale fietsroute voor zowel natuur- als geschiedenis liefhebbers. Deze fietsroute van de Wegh der Weegen ontvangt u wanneer u het Wegh der Weegen arrangement boekt.

Wist u dat…
…de Wegh der Weegen kaarsrecht is, 11 kilometer lang en 60 meter breed?
…het grootste infrastructurele project van de provincie Utrecht is in de gouden eeuw? …in 1800 de weg van zandweg naar bestrating ging; de oudste bestrate weg van Nederland!
…het idee om de weg te realiseren van de gemeente Amersfoort kwam, omdat ze nog geen goede verbinding hadden door het woest, zanderig en onherbergzaam gebied naar Utrecht?
…u vanuit onze Van Campenzaal uitkijkt op het startpunt van de Wegh der Weegen?

Bekijk hier de website van Stichting Wegh der Weegen. Wegh der weegen

Geldig van 17-05-2017
Geldig tot 31-12-2019
Prijs per persoon op basis van tweepersoonsgebruik € 79,00

Boek nu

Wilt u meer informatie over het Wegh der Weegen arrangement? Neem dan contact met ons op. We zijn te bereiken op
033 – 422 42 22. Mailen kan ook via welkom@bestwesternamersfoort.nl of via ons contactformulier. Wij staan u graag te woord!

Kent u de Wegh der Weegen al?