Interview met … Edwin!

zkokInterview met … Edwin de Ruiter

Edwin de Ruiter, ontbijt kok, zorgt er dag in dag uit voor dat onze gasten een vers ontbijtje krijgen. Niet het standaard bolletje kaas en croissantje (die zijn er natuurlijk ook), Edwin pakt uit! Met drie soorten yoghurt, vers gebakken broden, diverse kazen, vers en zoet beleg én warme gerechten zorgt hij ervoor dat iedere gast een goede bodem heeft om de dag mee te beginnen. Daarnaast is het ook écht even genieten, want dit ligt niet iedere ochtend op je ontbijtbordje! Meet Edwin in het nieuwste interview…


♢ Ha Edwin, leuk dat ik je mag interviewen! Wil je jezelf voorstellen?

Dag Mirthe, ik ben Edwin de Ruiter, 47 jaar en woon met mijn drie kids in Amersfoort.DSC04866

♢ Werk in eigen stad, ideaal! Hoelang werk je al bij het Berghotel?

Ongeveer 1 jaar werk ik hier nu.

♢ Na 12 maanden koken op de Berg; wat vind je het leukste aan het Berghotel?

De mooie ligging en de gastvrijheid van mijn collega’s naar onze gasten.

♢ Mooi! Hoe ziet jouw werkdag er uit?

In alle vroegte loop ik hier al rond, ik begin al om 06:00 uur! Dan begin ik met het ontbijt klaarmaken, en zorg dat alles klaarstaat om het buffet te vullen. Ik maak mice en place en zorg dat het ontbijt aangevuld blijft. Als het ontbijt nog afgeruimd wordt ben ik alweer bezig met het verzorgen van de lunch. Als er High Tea’s gereserveerd staan bereid ik deze voor en verzorg ik de hapjes. Om 14.30 uur ben ik klaar en ga ik naar huis.

♢  Zo vroeg al in de weer! Wat fijn dat je elke morgen weer voor onze gasten klaar staat. Welke extra stap zet jij graag nog meer voor onze gasten?

Ik zorg er graag voor dat het ontbijtbuffet er altijd aantrekkelijk uitziet en dat het vol en volledig is. Ook wanneer er nog maar weinig gasten komen na 09.30 uur!

♢ Dat is fijn voor onze gasten, zo krijgt ieder de volledige ervaring. Wat is je specialiteit in de keuken?DSC04878

Zowel als mijn streven, het steeds mooier maken van de High Tea’s! Ze gaan er steeds beter uitzien, wat ik leuk vind om te doen.

♢ Gaaf! Je High Tea’s zijn ook echt een feestje!
Wie mogen we leren kennen in het volgende interview?

Hes, service medewerker keuken!

Bedankt Edwin, fijn dat je zo goed zorgt voor onze gasten!

 


 

Klik op Melanie voor haar interview!

Klik op Melanie voor haar interview!