Interview met … Hanno!

HannoInterview met … Hanno

Na een korte pauze gaan we weer verder met de interviews! De eer was aan ons om Hanno Schüller te mogen interviewen. Onze restaurant manager is een echte teamspeler met grote passie voor eten en drinken. Benieuwd wat hem drijft en hoe zijn nieuwe functie hem bevalt? Lees verder …


 

♢ Goedemorgen Hanno, leuk dat je even tijd vrij kon maken! Om je iets beter te leren kennen; vertel eens wat over jezelf!

Mijn naam is Hanno Schüller, ik ben 35 jaar oud en samenwonend te Utrecht, uiteraard met mijn grote liefde Iris. Verder vind ik alles met eten & drinken, zeilen en reizen heerlijk. Af en toe houd ik er ook wel van om een dagje te mollen (luieren). Vooral nu de koudere dagen weer in aantocht zijn.
Leuk feitje: Ik ben stiekem een behoorlijke comic-nerd. Dat is iets wat ik jong heb opgepakt en dat slijt lastig

♢ Ha, we hebben allemaal onze verrassende punten! Sinds kort ben jij gepromoveerd naar Restaurant Manager; hoe bevalt dit jou?

Dit bevalt uitstekend, maar dat komt voornamelijk door mijn team. Zij staan altijd klaar om mee te denken en mee te werken. Zonder hen ben ik nergens.
In deze drukke periode is het een uitdaging om de taken ernaast, met name de administratieve taken, te volbrengen. Maar een uitdaging beschouw ik als een pluspunt. Het houd me scherp en nuchter.

♢ Je bent als een vis in het water, fijn! Wat vind jij het leukste aan het Berghotel?

Dat is en blijft vooral het team en daar zijn we trots op. We hebben bij het Berghotel een erg hecht team waardoor we alles aankunnen. Ook als het van tevoren onmogelijk oogt. De sfeer binnen het team straalt ook door naar de gasten en creëert een onmiskenbaar huiskamergevoel.

♢ Prachtig, zo’n sterk team! Hoe ziet jouw werkdag er uit?hannoz

Dat verschilt van dag tot dag. De ene dag begin ik vroeg en de andere laat. Dat houd het erg afwisselend. Per dag probeer ik 2 uren aan kantoorwerk te besteden en de rest van de dag/avond op de vloer te staan. Ik ben van origine kelner en ik kan de aard van het beestje niet ontkennen. Ik sta met veel plezier op de vloer en dat is belangrijk om het gevoel en de wensen van de gasten en mijn collega’s niet uit het oog te verliezen. De horeca is een goedaardig virus wat, eenmaal genesteld, de persoon zelden meer verlaat. De horeca is een zwaar vak, maar een ontzettend leuk vak!

Mijn prioriteit nummer 1 is dat mijn collega’s het zo goed mogelijk naar de zin hebben. Hun plezier in het werk zorgt er indirect voor dat de gasten in de watten worden gelegd en met een voldaan gevoel terugdenken aan het Berghotel.

♢  Wat is je gekste/leukste ervaring met een gast of collega?

Heb je even? Er zijn teveel leuke ervaringen om op 2 handen te tellen, maar ik zal een voorbeeld noemen:
Wij hebben Steak Tartaar op de kaart staan. Nu is dat een klassiek gerecht, maar we mogen er niet vanuit gaan dat iedereen dat weet. Aannames zijn immers dodelijk.
Zo was er laatst een dame die vroeg of we vergeten waren om de tartaar te bakken. Na mijn excuses aangeboden te hebben, zijn ze in de keuken de Steak Tartaar even flink gaan bakken en het resultaat was dat de dame in kwestie nog nooit zo’n lekker tartaartje had gegeten. Het kan verkeren.

♢  Heerlijk, het maakt niet uit hoe, als ze maar geniet! Welke extra stap zet jij graag voor onze gasten?
Ik probeer er altijd voor te zorgen dat onze gasten nergens om hoeven te vragen en dat ik ze minstens één stap voor ben. We gaan immers niet uit eten om vragen te stellen. We gaan uit eten om lekker achterover te kunnen leunen en onze basisbehoeften te laten verzadigen. In basisbehoeften versta ik uiteraard eten en drinken, maar ook gastvrijheid. Het is de warme deken van de samenleving en minstens net zo belangrijk.

♢ Welke collega mag ik na jou interviewen?
Peter! Gastheer bij uitstek en een onmisbare waarde in ons team.

Bedankt Hanno, voor je mooie kijk op het werken in ons restaurant!


0

Klik op Henk voor zijn interview!