Interview met … Jessy!

JessyInterview met … Jessy Elberse 

Miss receptie, onze meest ervaren receptioniste, Jessy! Al 7 jaar is zij hét visitekaartje van het Berghotel en daar zijn wij maar wat blij mee! Waarom werkt Jessy met veel plezier bij ons en wat zorgt voor die vriendelijke glimlach op haar gezicht? Lees verder in het interview met Jessy en kom er achter wie Jessy is en waarom wij zo blij met haar zijn! 

 

 


♢ Hi Jessy! Leuk dat ik ook jou mag interviewen! Stel jezelf even voor. : )Jessy handbal

Hi allemaal, leuk dat jullie de tijd nemen om mijn interview te lezen. Ik ben Jessy Elberse en ik ben 26 jaar jong.:) Sinds kort woon ik weer in het mooie Amersfoort en in mijn vrije tijd doe ik aan Handbal, voor mij de mooiste sport die er is. Helaas wordt je er zelf niet altijd mooier op, blauwe plekken, blauwe ogen en ga zo maar door  

♢ Hoelang werk je al op de Berg?
Geloof het of niet, maar ik ben begonnen als stagiaire bij het Berghotel en sinds 1 juni 2018 werk ik hier alweer 7 jaar!! Vaak krijg ik direct de vraag; “huh maar hoe oud ben je dan wel niet.?!” Omdat veel gasten/mensen verbaasd zijn dat ik met mijn leeftijd al 7 jaar bij hetzelfde bedrijf werk.

♢ Wat vind jij het leukste aan het Berghotel?
De diversiteit aan verschillende gasten en verschillende nationaliteiten. In het Berghotel wordt iedereen met open armen ontvangen, iedereen staat klaar voor een praatje (als de drukte het toe laat natuurlijk ). De gastvrijheid staat hoog in het vaandel en het is dan ook leuk om van gasten te horen dat het personeel zo vriendelijk en open is. Ondanks dat we natuurlijk netjes en correct dienen te zijn worden we wel vrij gelaten om echt onszelf te kunnen zijn en te ontwikkelen. 

♢  Hoe ziet jouw werkdag er uit?
Het wisselt natuurlijk of ik een vroege of een late dienst draai. Ondanks dat we met een vaste checklist werken per dienst is natuurlijk elke dienst weer anders. Elke dag heb je weer andere gasten aan de balie en ben je weer met andere mensen in contact zowel telefonisch als per mail. Geen enkele dag is het zelfde het dat maakt het werken in het Berghotel ook zo leuk! 

♢ Wat is jouw leukste/gekste ervaring?35888652_1740791579348182_2530352589136986112_n
In 7 jaar heb ik al zoveel leuke en gekke dingen meegemaakt in het Berghotel. Variërend van aparte voorwerpen bij de gevonden voorwerpen en geloof mij, dat zijn echt niet de voorwerpen die je zomaar overhandigd wil krijgen van de Housekeeping tot aan gasten die opgesloten zitten in de kamer. Toevallig was dit deze maand nog, de deur van een kamer ging niet meer open. Uiteindelijk zijn Celinde en Jordi met een ladder het platte dak op gegaan, gelukkig was het een kamer op de 1e etage. Via de het raam konden ze de kamer betreden. Van binnenuit hebben ze met een hamer de scharnieren uit de deur ‘geslagen’ waardoor de deur eruit kon. Zo konden de gasten toch gewoon via de deur de kamer verlaten en niet met een ladder via het raam. Dit was ook voor het eerst in 7 jaar tijd dat ik dit mee maakte. 

♢ Oh wat een stress! Gelukkig kwam het weer goed. Welke extra stap zet jij graag voor onze gasten?
Het liefst zeg ik nooit nee en probeer altijd met een passende oplossing te komen. Toevallig had ik laatst Franse gasten aan de balie, die kwamen zo binnen wandelen zonder reservering. Helaas zaten Amersfoort en omstreken al helemaal volgeboekt. In plaats van dat ik zeg Nee, sorry we hebben geen kamers meer. Ga ik samen met de gasten opzoek naar een oplossing. Zo was alles vol en heb ik uiteindelijk toch na een zoektocht online een hotel kunnen reserveren voor de gasten in Vught, nog een eindje rijden maar ze waren helemaal blij met de hulp. 

Welke collega mag ik na jou interviewen?
Franciska van Amerongen – Blom – Servicemedewerkster Reserveringen

Bedankt Jessy, leuk om te zien dat je het zo naar je zin hebt hier. Je bent een prototype Bergtopper! ;)  


 

Klik op Mikey om zijn interview te lezen!

Klik op Mikey om zijn interview te lezen!