Interview met Jordi

jordiInterview met … Jordi Kerkdijk

Gasten blij maken, dat is de reden dat iedere medewerker van het Berghotel met passie en plezier aan het werk gaat. Hoe ze dat doen, daar gaan we nu wat dieper op in door middel van een interview met onze gewaardeerde collega’s. We hebben Ralf, Jaïz en Mark al beter leren kennen. Lees verder en kom erachter wie Jordi is, wat hij doet en waarom hij met plezier naar zijn werk gaat.

 


♢ Hee  Jordi, leuk dat je even tijd vrij kon maken! Om je iets beter te leren kennen; vertel eens wat over jezelf!

Dag Mirthe, wat leuk dat je mij interviewt. Nou ik ben Jordi en ben 30 jaar oud.
Ik kom oorspronkelijk uit het plaatsje Ommen en sinds 2,5 jaar woon ik in het leuke Amersfoort.
Ik ben hier komen wonen omdat het wat praktischer is met mijn werk en omdat amersfoort ook gewoon een leuke en gezellige stad is.
Ik was een jaar of 8, toen zei ik al tegen mijn ouders; ‘ik wil kok worden’ en zo is het ook allemaal gegaan. Ik heb vervolgens de koksopleiding gevolgd en werk nog steeds met alle plezier in de horeca. Je kan gerust zeggen dat horeca in mijn DNA zit :-)

♢ Ha, gaaf dat dit al van kinds af aan je droom is! Hoelang werk je al bij het Berghotel en hoe ben je hier terecht gekomen?B3

Ik ben hier officieel komen te werken sinds 1 september 2017, maar ik heb voorheen al eens vaker hier in de keuken mogen staan. Ik ben namelijk sinds 01 maart 2009 al in dienst bij de groep Regardz. Een groep met leuke vestigingen in heel nederland. Ik ben begonnen in Zwolle bij Theater de Buitensoos en heb toen een jaar of twee als soort van vliegende keep chef alle locaties ondersteund die hulp konden gebruiken. Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle, Amersfoort, Arnhem overal ging ik op een verantwoorde manier met het openbaar vervoer heen. Daarna kwam er een plek vrij bij de Eenhoorn in Amersfoort en hier heb ik vervolgens 3 jaar gewerkt.
Toen kwam het Berghotel met de vraag of ik hen de zomer wilde ondersteunen omdat er een aantal collega’s op vakantie waren. Ik vond het zo leuk dat ik meteen naar de directeur overigens ook een oude bekende van me uit het verleden ging en vroeg of ik hier niet mocht blijven voor vast, voor het eggie. En het antwoord was gelukkig; ja welkom Jordi!

♢ Wat een ervaring zeg! Wat vind jij het leukste aan het Berghotel?

Pfffff, heb je even voor me! Nou ik kan jullie vertellen dat ik hier echt het gevoel kreeg dat ik met open armen ontvangen werd. De mensen waren enthousiast en zeer vriendelijk. Natuurlijk door m’n verleden kende ik al veel van mijn collega’s en kenden velen van hen mij ook al.
Één van de fijne dingen binnen het Berghotel is ook dat je veel los gelaten wordt je mag met je eigen ideeën komen en deze ook uitvoeren. Iets wat ik als kok wel goed kan gebruiken de vrijheid om je creativiteit te uiten.

♢ Heel leuk dat je de keuken zo je eigen kan maken! Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Mijn werkdag is elke dag anders, dit maakt het ook wel weer super leuk en uitdagend.
Elke dag andere gasten met andere wensen, elke dag werken met andere producten elke dag kijken wat er te koop is bij de slager, visboer, groenteboer etc. en kijken wat voor leuks en lekkers we er vandaag weer van gaan maken.
Over het algemeen begin ik rond 12 uur met werken soms een uurtje eerder als het echt lekker druk is. Dan maak ik een planning van wat er de dag allemaal gebeuren moet en dan gaan we aan de bak. Planning is alles, maar het is en blijft natuurlijk horeca en binnen de horeca komen er vaak onverwachte dingen tussen door. Mensen die ineens een snack tussen door willen of een gast die belt en graag een menu voorstel wil hebben. Dit maakt het ook wel weer leuk en spannend. Ook ben ik verantwoordelijk voor de overige planning, roosters maken en de inkoop.
Mijn dag eindigt dan gemideld rond 23 uur savonds. Dan doen we met het keuken team nog even een drankje en nemen we vaak even de dag door.
Wat ging er goed en wat kan er beter, iets wat ik zelf wel heel belangrijk vind.
Iedereen maakt wel eens een fout, iets wat je natuurlijk liever niet maakt, maar door het aan het einde van de dag te bespreken kun je als team groeien en zo kom je met elkaar verder en op een hoger niveau.

♢ Intensief lijkt me dat, maar je hebt gevoel voor organisatie! Wat is je DSC07561gekste/leukste ervaring?

Het mooiste vond ik eigenlijk wel dat ik hier ben gekomen en dat veel mensen een andere uitdaging zochten buiten het Berghotel en toen eigenlijk een geheel nieuw team heb mogen opbouwen. Dit team is jong met allemaal mensen vol met passie voor het koken. Dat is toch een proces waar wel wat tijd in gaat zitten maar het is uiteindelijk zo gaaf als je met z’n allen verder komt en positieve feedback krijgt van je gasten.
Laatst kwam er zelfs een vaste gast naar me toe en die vertelde we komen hier al jaren maar we merken dat er een nieuwe chef in de keuken staat. Er word meer gedurfd op het bord wat betreft smaken en kleuren. Nou dat is toch het mooiste compliment wat je kan krijgen.

♢ Inderdaad, dat is een prachtig compliment. Welke extra stap zet jij graag voor onze gasten?

Ik zet zelf graag elke extra stap! Ik wil mensen die binnen komen verassen met mooie smaken en leuke gerechten. Mensen moeten na een avondje tafelen denken: ‘Wow wat heb ik een geweldige avond gehad!’ En als een gast mij vraagt om iets specifieks dan ga ik graag die uitdaging aan.

♢ Dat is een mooi doel! Met jullie passie voor koken kan dat niet mis gaan. Welke collega mag ik na jou interviewen?

Sanne Gijzel, van de receptie!

Bedankt voor het inzicht in je werk bij het Berghotel, Jordi en nog eindeloos veel kookplezier gewenst! 


27625286_981493081990091_7746586245023624900_o

Klik op Mark voor zijn interview!