Interview met … Lizzia

lizziaINTERVIEW MET … LIZZIA

Vorige week heeft Peter ons meegenomen naar zijn werkwereld. Hij vertelde over zijn interesse in wijn (en dan niet zoals velen van ons in het drinken ervan ;) ) en gaf het stokje door aan Lizzia, ook service medewerkster bediening. Lizzia is enthousiast en gepassioneerd voor de horeca. Na bij een collega bedrijf in dienst te zijn geweest is ze terug gekomen bij het Berghotel. Waarom? Dat gaat Lizzia zelf vertellen!


♢ Hey Lizzia! Leuk dat we ook jou beter mogen leren kennen; wil je jezelf voorstellen?

Hoi! Mijn naam is Lizzia en ik ben over een week alweer 26 jaar oud. Op dit moment woon ik samen met mijn verloofde in Hengelo (GLD), maar als ons huis eindelijk afgebouwd is wonen we weer in putten! Buiten mijn werk om, houd ik er van om met vrienden een lekker hapje en drankje te doen en van de andere kant van de horeca te genieten. Een avondje lekker op de bank met de liefde van m’n leven, daar zeg ik zeker ook geen nee tegen!

♢ Alvast gefeliciteerd met je verjaardag! :) Je bent terug van weggeweest bij het Berghotel! Wat heeft je doen terugkomen?

Wat niet eigenlijk; nee, stiekem ligt hier bij het Berghotel echt mijn hart. De sfeer die hier hangt is echt uniek! Zowel onder het personeel, maar ook met de gasten. Het is echt mijn tweede thuis hier.

♢ Wat heerlijk om zo’n wederzijdse klik te zien tussen werkplek en medewerker! Wat vind je het leukst om te doen in jouw functie in het restaurant?

Lizzia tijdens een event achter de bar

Lizzia tijdens een event achter de bar

Het leukste is het bezig zijn met de gasten – het zorgen dat ze aan niets ontbreekt natuurlijk. Maar ook het helpen van nieuwe collega’s hoe alles werkt bij ons en hun de weg te helpen zoeken binnen het team, maar voornamelijk mijn passie voor dit vak over te brengen aan hun.

♢ Een echt helpende hand dus! Wat is je leukste ervaring met een gast of collega?

Pff heb je even, nee mijn leukste ervaring is toen er twee dames kwamen lunchen,(moeder en dochter). Ik ving stiekem op uit hun gesprek dat mevrouw (de moeder) jarig was. Dus ik heb een lekker stukje huisgemaakte appeltaart gehaald, liet de keuken hem mooi decoreren en heb het naar de dames toe gebracht en ze hartelijk gefeliciteerd. Mevrouw was zo onder de indruk van mijn actie dat ze er zelfs bijna van moest huilen. Ze heeft me wel 100 keer bedankt! Omdat de dames ver weg wonen en hier alleen komen als ze eens in het half jaar naar het kerkhof gaan bij ons in de buurt en dan altijd even bij ons langs kwamen, zou de kans klein zijn dat ik ze nog een keer zou zien. Een week later kreeg ik echter via de post van het Berghotel een kaart van die mevrouw om me nogmaals te bedanken voor de bijzondere dag! Ik vond dat zo’n mooi gebaar van die mevrouw. Daar wordt ik nou stil van dat zo’n klein gebaar zo’n impact op iemand kan hebben terwijl het in mijn ogen gewoon mijn werk is.

♢ Wat goed geanticipeerd! Erg lief dat mevrouw zo dankbaar was. Eigenlijk heb je deze vraag al beantwoord; maar welke extra stap zet jij graag voor onze gasten?

Eigenlijk wil ik iedereen altijd een stap voor zijn. Zo blijven de verrassingen het grootst en de reacties het leukst. Verrassingen blijven extra speciaal, wat ervoor zorgt dat gasten ons niet vergeten, maar ze weer terug komen naar onze bijzondere huiskamer.

♢ Mooi gezegd! Welke collega mag ik na jou interviewen?

Bert van de banqueting, omdat hij altijd voor iedereen klaar staat en ik vind hem gewoon een topper!

Gaan we doen, dankjewel voor je leuke verhalen Lizzia!


 

 

Klik op Peter voor zijn interview!

Klik op Peter voor zijn interview!