Interview met Mariska

mariskaInterview met Mariska

Mariska Lourens is Commercieel Manager van het Berghotel en daarmee ook leidinggevende van de afdelingen reserveringen en marketing. Mariska is een hardwerkende vrouw die met humor en een nuchtere blik door het leven gaat. Kortgeleden is haar leven nog een beetje drukker geworden met de geboorte van haar zoontje Tobias! Wat betekent de horeca voor Mariska en hoe heeft ze haar weg naar het Berghotel gevonden? Lees gauw verder in het interview om het te ontdekken …

♢ Hoi Mariska, net terug van zwangerschapsverlof en gelijk aan de beurt voor het interview! Laten we beginnen met wie je bent:

Hoi Mirthe, klopt net weer terug incl. nog wat spuugresten hier en daar Heel fijn weer terug te zijn in de huiskamer van Amersfoort. Ik ben Mariska Lourens, 34 jaar en geboren en getogen in Zwolle. Samenwonend met Jan-Willem en samen trotse ouders van 2 kids. Ruim 2 jaar ben ik nu werkzaam in het Berghotel.

♢ Haha, die spuugresten horen er nou eenmaal bij. Wat houd jouw functie als Commercieel Manager in?

De naam zegt het al, ik ben verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten in het hotel. Ons commerciële hart bestaat uit 5 gezellige maar vooral hardwerkende meiden die veelal al zijn voorbijgekomen in je interviews namelijk Franciska, Yaëla, Kirsten en jijzelf natuurlijk. Samen zoeken we naar nieuwe kansen om extra gasten te verwelkomen, onze naamsbekendheid te vergroten en het aanbieden van nieuwe producten aan onze gasten. Maar uiteindelijk is elke collega een onderdeel van de commerciële kant van ons vak, dat maakt het elke dag zo uitdagend.

♢  Dat is wel het toppunt van samenwerken! Je bent vanaf de middelbare hotelschool, via een HBO en een hoop werkervaring Commercieel Manager geworden. Hoe kijk je daarop terug?TS-20170908-BergParty-25

Naast het zien en werken in veel verschillende hotels en regio’s heeft het mij vooral veel geleerd over het werken met en voor mensen, werkmethode’s en allerlei type gasten. Ik kijk daarom terug op een leerzame tijd met heel veel werkplezier. De smeuïge verhalen vertel ik je off the record wel, want door alle hotels waar ik heb gewerkt heb ik ook genoeg gekke dingen meegemaakt

♢ Nou maak je natuurlijk iedereen nieuwsgierig! Wat is je gekste/leukste ervaring in de horeca?

Ik werkte nog geen 3 maanden in en hotel in Zwolle en mijn manager ging op vakantie. In september was het hotel afgehuurd door een kunstijsbaan leverancier en ze kwamen langs voor een bespreking over de laatste details. Gedurende het gesprek bleek dat ze nog steeds geen locatie in Zwolle hadden gevonden om een ijsbaan te presenteren aan hun potentiële klanten. Na wat doorvragen over de voorwaarden heb ik onze parkeerplaats aangeboden als locatie voor de ijsbaan. Klant helemaal blij en mijn manager moest in een zakje blazen toen ze terug kwam van vakantie. Uh? Wat heb je afgesproken? Een ijsbaan op onze parkeerplaats? Het was een enorm succes en de klant was meer dan tevreden.

♢   Ha, fantastisch! Ze wist gelijk wat ze aan je had. Je hebt in je huidige positie een heleboel afspraken door de week heen, wat zijn je favoriete gesprekken?

De gesprekken die zowel omzet opleveren als een mooie zakelijke relatie waarin we wat voor elkaar kunnen betekenen. Ook geniet ik van de gesprekken met mijn team, zowel één op één als in teamverband. Samen brainstormen, inspiratie opdoen en kansen ontdekken. Één op één gaan we samen op zoek naar waar iemands kracht en passie ligt en luisteren en leren van elkaar.

♢ Mooi gezegd! Wat is volgens jou echt uniek aan het Berghotel?

De warmte! Zowel als gast als collega voel je je meer dan welkom. Met recht de huiskamer van Amersfoort!

♢ Kort maar krachtig, want zo is het ook. Welke collega mag ik na jou interviewen?

Kirsten Kooijman – Smit nog een commerciële topper die al 16 jaar in het Berghotel werkt!

Bedankt voor het inzicht in je werk bij het Berghotel, Mariska! 

Klik op Yaëla voor haar interview!

Klik op Yaëla voor haar interview!