Interview met Melanie

melanieInterview met … Melanie Brinks

 Melanie Brinks, service medewerkster receptie. Zij is één van de nieuwste bergtoppers en werkt net twee maanden op de Berg. Melanie is al helemaal op haar plek en vind het heel leuk om bij ons te werken. Benieuwd hoe zij het werk bij ons vind en wat haar doelen zijn voor de toekomst? Lees ons interview met … Melanie! 


♢ Hee Melanie, één van onze nieuwste sterren; stel jezelf even voor!

Hoi! Mijn naam is Melanie Brinks. Ik woon samen met mijn vriend/verloofde in Amersfoort. Hiervoor heb ik in Leusden gewoond bij mijn moeder. In mijn vrije tijd sport ik graag. Voor de rest vind ik het ook heerlijk om een avondje op de bank te hangen of een drankje te doen met vrienden en vriendinnen.

♢ Leuk, van harte met je verloving! Sinds kort in dienst bij het Berghotel, hoe bevalt het je tot nu toe?

Ik werk nu iets langer dan twee maanden bij het Berghotel. Het bevalt mij heel goed. Ik heb hele leuke collega’s en het werk vind ik ook leuk om te doen. De verschillende werkzaamheden en het contact met de gasten maakt het werk als receptioniste leuk!

♢ Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Wat vind je het leukste aan het Berghotel?

Het team! Iedereen gaat leuk met elkaar om. Als je een keer alleen op dienst staat en je vraagt aan een collega van een andere afdeling of zij even naar een kamer willen gaan voor een gast, dan doen zij dit graag voor je.

♢ Top, dat teamgevoel is goud waard! Zijn je verwachtingen van je baan hier 37353499_1776852029075470_2049166288906878976_nuitgekomen?

Ja, mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Er hangt hier een leuke sfeer! Bij mijn vorige werk deed ik op een werkdag constant hetzelfde. Vooral in- en uitchecken. Nu heb ik een hele boel verschillende taken. Dat past mij veel beter!

♢  Super! Welke extra stap zet jij graag voor onze gasten?

Vaak ga ik een gesprekje aan met de gast bij het inchecken zodat de gasten zich meteen op hun gemak voelen. Als gasten ergens een hapje willen eten raad ik ze natuurlijk eerst ons restaurant aan ( ;) ) maar als ze dan aangeven dat ze voorkeur geven aan de binnenstad, help ik hen graag met het reserveren van een tafel bij een restaurant naar hun vraag. Op deze manier laat ik onze gasten zien dat ik hoe dan ook bereid ben om hen altijd te helpen.

♢ Dat is fijn voor onze gasten, zo voelen zij zich welkom! Wat is je eerstvolgende doel binnen het Berghotel? 

Mijn eerst volgende doel is het nemen van meer verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld extra werkzaamheden, buiten de checklists om. Zo zou ik ook meer beslissingen willen nemen zonder dat te overleggen met een collega. Wanneer ik de receptie beter ken, zal dit veel makkelijker gaan en zo wordt ik steeds vertrouwder met het werk.

♢ Dat is een mooi doel, en je groeit vast snel door binnen het team. Welke collega mag ik na jou interviewen?

Edwin, onze ontbijtchef!

Bedankt Melanie, leuk om te lezen hoe het is om nieuw bij ons Bergteam te komen!

 


 

miriam

Klik op Miriam voor haar interview!