Interview met … Miriam

miriamInterview met … Miriam van Nieuwenhuijzen

De Kindest Crea-Bea van de Berg. Miriam! Onze Supervisor Bediening. Franciska van Amerongen gaf het stokje door aan Miriam omdat ze toch wel heel benieuwd is waar Miriam die creativiteit vandaan haalt! Eigenlijk zijn wij allemaal wel een beetje nieuwsgierig, hoe kómt ze er toch weer op? Voor wie niet weet wat er bedoelt wordt, lees vooral verder over Miriam. Als er namelijk iemand een ‘Berghotel Glimlach’ draagt is zij het wel! 


 

♢ Hee Mir, tijd voor een interview met de creatieveling van het hotel! Wil je jezelf36872037_1763496797077660_1324389505439891456_n voorstellen?
Wat leuk de eer is aan mij! Ik ben Miriam van Nieuwenhuijzen/Meij. Ik woon samen met mijn gezinnetje in het mooie Amersfoort. Samen met de kids kook ik graag! Dit kan variëren tussen ouderwets koekjes bakken of samen een drie gangen diner in elkaar zetten en dan kunnen de zelf gemaakte menu kaartjes natuurlijk niet ontbreken Verder ben ik graag buiten, ontsnappen in de natuur, zeg maar. Ik vind het heerlijk om te wandelen met vriendinnen en als beloning belanden we natuurlijk op een terrasje. Daarnaast ben ik graag creatief bezig en heb ik altijd wel een “projectje” lopen.

♢ Zelf gemaakte menukaartjes, zo leuk, die maken het helemaal af! Zulke projectjes heb je ook voor het Berghotel, kan je daar iets meer over vertellen?

Creativiteit is mijn uitlaatklep. Ik zie in alles wel iets wat ik er van kan maken of mee kan doen.Voor het Berghotel heb ik inmiddels ook al van alles in elkaar geknutseld. Dit gaat van Moederdag cadeautjes en paas- of kerstdecoraties tot aan krijtborden om bepaalde producten/acties onder de aandacht te brengen. Het leukste wat ik ooit heb gemaakt is een wegwijzer in Ibiza style, dat was erg leuk om te doen.

♢ Hoelang werk je al op de Berg?

Inmiddels werk ik 8 jaar bij het Berghotel en ben ik gegroeid naar de functie Supervisor bediening. Wat ik leuk vind aan deze rol, is het delen van mijn passie met het team. Zo maken we er elke dag samen weer een feestje van.

♢ Wat vind jij het leukste aan het Berghotel?

Wat ik fijn vind aan het werken bij het Berghotel is dat ik volkomen mezelf kan zijn. Ik heb bijvoorbeeld nogal een hoog knuffel gehalte en deel graag mijn creativiteit. Hiervoor krijg ik ook de ruimte en daardoor voel ik me thuis. Zo kan je het “thuis gevoel” weer doorgeven aan onze gasten!

♢  Wat heerlijk, zo’n tweede thuis! Maar ik neem aan dat hoe thuis het ook voelt, er ook een hoop taken bij komen kijken. Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Ik weet het, het klinkt cliché … maar echt, er is geen dag hetzelfde en dat maakt het juist zo leuk. Bij een ochtend dienst maak ik de dag planning. Vanuit daar zie ik wat de dag ons gaat brengen. Als er veel zalen zijn, dan help ik bij het ontvangst van de zalen. Ondertussen start ik dan het restaurant op en dan komen de eerste koffie drinkers al binnen. Rond een uurtje of 12 begint de lunch. Als iedereen dan voorzien is van een natje en een droogje, klap ik de laptop nog ff open voor het maken van het rooster de uren administratie en het bijhouden van mijn mail. Tegen vieren maken we het restaurant weer klaar voor de avond ploeg en zo vliegt de dag weer om.

♢ Wat leuk, ik zie routine, maar toch heeft iedere gast effect op hoe je dag loopt. Je moet het maar kunnen! Wat is jouw leukste ervaring?

Mijn leukste ervaring…. Ik grap wel eens, ik zou er een boek over kunnen schrijven. In de afgelopen 8 jaar heb ik een hoop leuke dingen meegemaakt in het hotel maar het leukste blijft het contact met de gast. We hebben veel vaste gasten en de band die er dan ontstaat vind ik altijd erg bijzonder. Zo is er mevrouw van Ginkel met haar dochter Liesbeth. Ze wonen in Frankrijk en twee keer per jaar komen ze op familie bezoek en blijven ze een paar dagen in het hotel. Het weerzien is altijd warm en bijzonder van dit soort momenten kan ik echt genieten.

♢ Ah wat een mooi verhaal! Het is toch bijzonder hoe mensen zo trouw weer terugkomen en dat jij voor hen een bekend gezicht kan zijn! Welke extra stap zet jij graag voor onze gasten?

Tja vind het moeilijk om er één te kiezen, maar als ik echt een favorietje moet kiezen is het het warme welkomgevoel. Dit zit in heel veel kleine dingen, maar draait vooral om echt contact maken. Op het moment dat de gast binnen komt ze te onthaasten op hun gemak stellen en ze vervolgens in de watten te leggen.

♢ En dat is waar het Berghotel voor staat, mooi! Jij was Kindest Medewerkster 36973608_1766265806800759_7047165777882906624_nvan 2014, dat is een hele prestatie! Wat drijft jou om Kindest te zijn én te blijven?

Gastvrijheid in zijn puurste vorm; dat is waar ons vak om draait. Het maakt je werk zoveel leuker als je echt contact maakt met je gast het verschil durft te maken. Dan ontstaat er een band. Het maakt iets los in jouw gast, maar ook bij jezelf. Je kunt namelijk niet mensen raken zonder zelf geraakt te worden. 

Welke collega mag ik na jou interviewen?

Ik draag mijn stokje graag over aan Melanie een van onze nieuwe sterren achter de receptie.

Dank voor je tijd Miriam, je hebt vast weer velen geïnspireerd :)  


franciska

Klik op Franciska om haar interview te lezen!