Interview met … Mirthe

MirtheInterview met … Mirthe

Hes heeft het stokje overgedragen aan het creatieve brein achter alle leuke filmpjes, posts en acties op onze social media kanalen en website. Mirthe Lindeboom, medewerkster Marketing. Hoe doet ze het toch? Waar haalt ze elke dag inspiratie vandaan en hoe krijgt ze iedereen toch elke keer weer van zijn/haar goede kant op de foto. En wat vindt ze nou zelf zo leuk aan het Berghotel? Wij zijn benieuwd!

 

 


♢ Hoi Mirthe, dit keer is het aan jou. Wil je jezelf even voorstellen? 39042019_474957436301154_7464487177141878784_n

Hi Francis! Ja, leuk om eens aan de andere kant van de microfoon te staan :) Ik ben Mirthe Lindeboom, net 21 lentes jong en woon op de mooie Veluwe bij mijn ouders. In het westen van het land woont mijn vriend Robin. Ik word blij van de natuur, geniet van fotograferen en lees graag een goed boek. Ook zit ik veel te veel op het terras met vrienden en drink ik het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Ja ook als het 40 graden is. Begin dit jaar heb ik de Middelbare Hotelschool afgerond en werk ik dankzij mijn eindstage op het leukste bergje van Nederland!

♢ Dat je van fotograferen houd komt vast goed van pas. Hoe ziet jouw werkdag er eigenlijk uit?

Mijn taken zijn heel divers. Ik werk van 9-5 op het kantoor van Reserveringen met vier andere gezellige dames. Ons kantoor heet dan ook terecht ‘het kippenhok’. Hier voer ik mijn marketing taken uit voor het Berghotel. Ook doe ik een stukje marketing voor het Rotterdam Airport Hotel, vaak vanuit Amersfoort. Daarnaast help ik in drukke tijden soms op de afdeling reserveringen. Natuurlijk ligt mijn grootste focus bij het Berghotel. Ik houd hier onze website bij. Zo schrijf ik nieuwsberichten, voeg ik nieuwe arrangementen toe en houd ik de foto’s up to date. Ook de social media ligt bij mij. Posts schrijven, acties delen, gekke video’s maken; helemaal leuk! Dan is er nog het grafische deel. Abri’s ontwerpen (posters), flyers creëren, kaartjes knutselen, eigenlijk heel veel puzzelen tot het plaatje klopt :) Dan maak ik nog altijd foto’s in en om het hotel, er verandert altijd wel iets! Deze foto’s komen je wellicht bekend voor; hier ben ik best trots op : )

♢ Zo te horen heb je veel plezier in je werk! Wat vind jij het leukste aan het Berghotel?

Het Berghotel heeft een heerlijke sfeer. Er hangt een rustige sfeer, maar toch staat het hier nooit stil. Ik heb nog nooit zulke leuke collega’s gehad en geniet met volle teugen van mijn werk. Het mooiste aan het hotel vind ik de geschiedenis. Op deze plek liggen zoveel herinneringen voor zoveel mensen. Ook vind ik ons terras een prachtige plek. Mijn favoriete kamer is de Superior Suite.

♢ Je hebt inmiddels meerdere verhalen gelezen over collega’s die een stapje extra zetten om onze gasten blij te maken, hoe doe jij dit?

Natuurlijk spreek ik gasten niet veel persoonlijk. Waar mijn extra stap ligt is in de social media. Ik reageer op de Personal Messages die mensen naar ons sturen en probeer bij een uitdaging tot een zo goed mogelijke oplossing te komen met mijn collega’s. Het leukste om te doen is een winactie uitzetten. Hierbij mag ik mensen blij maken met een #bergexperience op onze kosten. De blije reacties en gezichten vergeet je nooit meer!

♢ Dat klinkt inderdaad erg leuk! Als je je met zoveel verschillende onderwerpen bezig houd dan zie je wel veel39027496_283483769095000_2613194485277917184_n van het hotel. Heb je een favoriet onderwerp of waar hou jij je het liefst mee bezig?

Fotograferen is voor mij absoluut het leukst. Dit doe ik al sinds ik 10 jaar ben met mijn eigen digitale cameraatje. Mijn favoriete posts gaan over het restaurant. Met nationale dagen of feestdagen denk ik met de keuken en bediening na over een bijzondere actie. Schrijven vind ik enorm leuk om te doen. Nieuwsberichten schrijven doe ik dan ook graag. Ik betrek ook graag collega’s bij acties. Zo maak ik het persoonlijk voor onze lezers/kijkers, maar geef ook mijn collega iets moois om thuis te laten zien over hun werk. Verder vind ik de grafische kant van mijn werk fantastisch. Ik kan eindeloos knutselen aan flyers, posters, kaartjes, ga zo maar door.

♢ Wow, dan ben je wel heel creatief bezig. Heb je ook wel eens een dag waarop je geen inspiratie hebt? Wat doe je dan meestal op zo’n dag?

Ook die dagen zijn er zéker. Mijn collega’s zijn gelukkig veel creatiever dan ze zelf door hebben. Ik vraag hen graag naar hun ideeën. Verder is Pinterest één van mijn grote vrienden. Ook zorg ik door mijn week heen buiten het werk om voor inspiratie. Ik zie overal wel leuke content in die ik ooit eens kan meenemen. Daarvoor maak ik lijstjes en als ik dan zo’n inspiratieloze dag heb kom ik hierop terug.

♢ Dat is slim! En fijn dat je collega’s af en toe ook kunnen helpen. Jij bent hier blijven werken na je stage. Heb je tips voor anderen die op dit moment stage lopen of gaan lopen?

Voor mij was de stage een toffe uitdaging. Ik werd vrijgelaten in ideeën en de uitwerkingen hiervan, maar kreeg tegelijkertijd hele goede begeleiding voor de inhoud. Mijn tips; denk buiten de lijntjes, durf te vragen en wees verantwoordelijk. Dan wordt jouw stage een succes én een feest!

♢ Dat klinkt als de gouden tip! Wie mag ik na jou interviewen?

Henk, onze nachtportier! Hij werkt voor ons via een externe organisatie en ik heb hem door mijn kantooruren nog nooit ontmoet. Toch hoor ik veel over heb en ik ben benieuwd hoe zijn werknachten op de Berg zijn.

Bedankt voor je tijd Mirthe! Leuk dat ik jouw rol even mocht overnemen :)  


 

 

Klik op Hes voor zijn interview

Klik op Hes voor zijn interview