Interview met … Peter

43487629_2188720524785694_1197723742990499840_nInterview met … Peter

Peter Puijk, service medewerker bediening is dé wijnkenner van het bedieningsteam. Met veel plezier stelt hij ook de wijnkaart samen en besteld hij de wijnen van de maand. Benieuwd wat Peter drijft om gastvrijheid bij het Berghotel op nummer 1 te zetten? Lees dan verder …

 

 


♢ Hee Peter, leuk dat je even tijd vrij kon maken! Om je iets beter te leren kennen; vertel eens wat over jezelf!

Ik ben geboren en opgegroeid en nog steeds wonende in Laren in het gooi. M’n opa had daar een café en later zo ook mijn ouders. De horeca is met de paplepel ingegoten! Verder loop ik graag hard en mountainbiken doe ik ook graag. Voor ik bij het Berghotel kwam werken heb ik ca. 26 jaar op het Landgoed Groot Kievitsdal bij Baarn gewerkt en heb daar een pak aan ervaring opgedaan!

♢ Horeca is voor jou echt een levensstijl! Hoelang werk je al bij het Berghotel? 

Bijna 4 en half jaar nu alweer!

♢ Wat zijn jouw belangrijkste taken? Peter (2)

Ik werk voornamelijk ‘s avonds in de Brasserie in de bediening. Probeer te zorgen dat de gasten niks tekort komen en goed verloopt. Wanneer nodig stuur ik mijn collega’s daarbij aan. Ook doe ik nog een aantal bestellingen bij ons leveranciers.

♢  Waar ligt je specialiteit en wat doe je het liefst?

Ik houd van lekker eten en drinken en verwen onze gasten ook graag met mooie wijn en spijs combinaties. Ik vind het erg leuk om daarmee bezig te zijn en te zien en te horen dat onze gasten hiervan genoten hebben! Ik heb ook met Hanno een nieuwe wijnkaart gemaakt. De vorige had ik ook gemaakt, maar deze was nodig weer wat nieuwe leuke wijnen te zoeken. Dus dit vindt ik super leuk en hier ben ik ook best goed in!

♢  Wat vind jij het leukste aan het Berghotel?

Het thuis gevoel dat er is! Zowel voor onze gasten als voor de collega’s onderling. Er is vaak een gezellige en gemoedelijke sfeer!

♢ Wat is je gekste/leukste ervaring met een gast of collega?

Er zijn veel leuke en gekke dingen gebeurd. Pfoe ….moeilijk kiezen! Wat me erg bij is gebleven, is toen een groep cursisten na het behalen van hun diploma van een drieweekse cursus helemaal los gingen. Het was een mooie zomer avond en ze gingen buiten op ons mooie terras zingen en gitaar spelen. Later sloten zich ook andere hotelgasten aan en het was nog lang gezellig tot laat in de nacht!

♢ Welke extra stap zet jij graag voor onze gasten?
Alles wat ik kan doen om de gasten een gezellige avond of verblijf te geven in het hotel. Zeker in de avond met het diner doe ik zeer mijn best om onze gasten te verwennen! Ook is eht altijd fijn te horen als de gasten tevreden zijn.

♢ Welke collega mag ik na jou interviewen?

Lizzia van den Braak, want ik ben super blij dat ze weer terug is bij ons team op de Berg. Lizzia heeft kennis en is erg enthousiast! Welcome back!


 

Hanno

Klik op Hanno voor zijn interview!