Kerst in Amersfoort – Berghotel On Tour!

Kerst in AmersfoortKerst in Amersfoort – Berghotel On Tour

Kerst in Amersfoort is als een magisch sprookje. De winkelstraten worden verlicht door de duizenden kerstlichtjes, vuurkorven die de koude handen opwarmen en de glühwein die een glimlach tovert op alle gezichten. Daarom vonden we het een goed idee om weer twee collega’s op pad te sturen voor onze Berghotel On Tour serie! Dit keer nemen Franciska (Reserveringen medewerkster) en Yaëla (Marketing medewerkster) je mee op pad.
Trek je winterjas maar aan, want we gaan naar de kerstmarkt op ‘t Eemplein!


Wat valt er allemaal te beleven?

Franciska: “Het was erg fris zaterdagmiddag, maar door de gezelligheid (en glühwein) warmde we gelukkig snel op! Overal waren schattige kerst tentjes die van alles verkochte; van zelfgemaakte sieraden tot vers gebakken poffertjes. Ook werden we welkom geheten door een prachtig kerstkoor, wat alle bekende en nostalgische kerstliedjes voor ons speelde. Ook was er veel te doen voor kinderen, zoals een groot springkussen of een zweefmolen. Omdat het zo klein en knus was, gaf het een gezellige kerst sfeer!”

Kerst in Amersfoort = #BerghotelApproved!

Kerst in Amersfoort = #BerghotelApproved!

Yaëla: “Na alle kraampjes besnuffeld te hebben, warmde we ons op bij de vuurkorf die voor de overdekte schaatsbaan stond. Het was binnen bij de bar en zit plekken helemaal vol met bezoekers, en op de schaatsbaan was iedereen aan het genieten van het schaatsen. Met een apart gedeelte voor de kleintjes, plus de binnen bar waar je alle typische, winterse lekkernijen kon halen (lees: bratwurst en nog meer glühwein), was deze overdekte schaatsbaan zeker de moeite waard om te bezoeken (en op te schaatsen!). Tenslotte liepen we langs de kerststal, waar twee kippen, een schaap, geit, ezel en dwerg shetlander Jozef en Maria vergezellen. Het was ontzettend leuk om te zien hoe de kindjes blij werden van het aaien van de diertjes, en dat de ouders stiekem net zo erg aan het genieten waren daarvan. Kortom: kerst in Amersfoort is als een sprookje. Zeker de moeite waard om volgend jaar langs te komen, mocht je het dit jaar gemist hebben! Kerst in Amersfoort is niet mis… ;-)


 

KIEKJES VAN FRANCISKA EN YAËLA


Benieuwd naar onze vorige Berghotel On Tour? Bekijk ‘m hier:

 

Berghotel On Tour - De Nieuwe Stad 3

Berghotel On Tour – De Nieuwe Stad!