#BLOG: Kersttafel

candleDoe de (Kerst)tafel eer aan

Het gezegde betekent dat je goed en veel moet eten. Ook erg belangrijk met Kerst, maar de tafel met Kerst mag er ook gezellig uit zien! Zo’n mooi opgedekte tafel met kaarsjes, mooie borden en veel rood en groen is natuurlijk heel erg gezellig. Onze Kerst-expert weet hier wel raad mee! Voor inspiratie hebben we een aantal kersttafel ideeën op een rijtje gezet.

 

 

Servetten Vouwen
Een servet kan je op honderden manieren vouwen maar we zijn als nuchtere Hollanders toch geneigd bij de lokale supermarkt een pak versierde servetjes te kopen en ze zo op het bord te leggen. Toch is een gevouwen servet net iets meer bijzonder en het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn! Probeer bijvoorbeeld eens de kerstboom variant.

servet kerst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 1: Vouw het servet twee keer dubbel zodat er weer een vierkant ontstaat en leg de open kant van het servet naar boven.
Stap 2: Pak aan de open kant van het servet één voor één alle puntjes vast en sla ze naar beneden om.
Stap 3: Vouw nu aan beide zijkanten de punten naar achteren toe zodat er een a-symmetrische ruit ontstaat.
Stap 4: Er is nu een boom in te zien maar we zijn er nog niet. Vouw van ieder laagje het puntje naar binnen. Ook de onderste punt vouw je naar binnen.
Stap 5: Steek nu een kort dik takje of een kaneelstok onder in het servet als stam. Bovenop de boom kan je zoals op de foto hieronder een leuk strikje plakken, maar een gele ster of iets anders opvallends kan ook erg leuk zijn.

Glitterglazen

Op je wijnglazen ben je natuurlijk zuinig, maar als je een echte glitter fan bent kun je nog een kerst setje glazen aanschaffen om ze vervolgens te versieren met glitters! Het is een makkelijk klusje, waar alleen maar een glas, wat lijm en glitters voor nodig zijn. Dan is het aan jou welke kleur, en waar de glitters op komen! Onze glitter fan is ook bezig geweest en het is een leuk resultaat!

Glitter Wijnglazen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerst Snacks

Duurt het nog even voor de kalkoen klaar is, of wil je gewoon wat leuke snacks op tafel zetten? Maak dan deze komkommer kerstboompjes! Voor de variatie kan je voor de bodempjes ook een plakje worst gebruiken en het sterretje van kaas snijden. Een kleurrijk geheel, met een lekkere gezonde snack.

komkommer-kerstboom-11