Koningsdag 2019

Logo_WIJ_2019_RGB Tips voor de leukste Koningsdag 2019

Willem Alexander, een kei van een koning, komt naar de keistad! Daar zijn wij als Amersfoort ontzettend trots op en de stad pakt uit. Kleedjesmarkten, fanfares, festivals en heel veel oranje decoratie vullen de karakteristieke binnenstad. Er is zoveel te doen! Waar moeten we beginnen en hoe zorgen we dat er niks gemist wordt? Het Bergteam praat u bij:

Route Koningsdag
De Koninklijke Familie bezoekt Amersfoort op 27 april tussen 11.00-13.00 uur. De Koningsdagroute in Amersfoort start op de Kleine Haag bij de Mariënhof en eindigt op het Eemplein. De route die de Oranjes lopen is 1.075 meter lang en vol geprogrammeerd met evenementen en ontmoetingen, o.a. met de verhalenvertellers uit Amersfoort en de regiogemeenten. Op de kaart op deze pagina kun je de persoonlijke verhalen van de verhalenvertellers lezen. Add a heading      

 

 

 

 

Parkeer & verkeer Koningsdag
De stad bruist met Koningsdag en daarom is er uiteraard ook gedacht aan het verkeer en de parkeermogelijkheden. Let op dat er een aantal delen worden afgezet op de Koningsdag route. Om zeker te zijn dat er geen verrassingen zijn is het handig om het plan te bekijken:  Add a heading (1)           

 

 

 

 

 

 

Ook al ligt het Berghotel niet op de route, is het Bergteam toch erg betrokken bij de komst van onze koning en koningin. Daarom zijn de volgende koningsspecials te verkrijgen op de Berg:
Koningsgebak 
Het Berghotel gebak is iedere maand een heerlijk gebakje bij de koffie te bestellen. Speciaal voor Koningsdag heeft onze patissier een oranje variant gemaakt!
Oranje-Cocktail
Onze bedieningsbrigade serveert op deze oranje dag een oranje drankje in de warmste huiskamer van Amersfoort. Pssst… deze krijgt u van ons cadeau bij het aspergemenu!

zz
Koningsmenu
Het driegangendiner met koningsgroenten is natuurlijk het Aspergemenu! Speciaal samengesteld door Restaurant Manager Hanno en Chef-Kok Liam. Laat ons u culinair verrassen!

Bekijk aspergemenu

Namens het Bergteam wensen wij iedereen een geweldig koningsfeest!

Kingsday