Kunst

28822810_1623592174401457_1516527208_oKunst en het Berghotel


De familie Heilijgers is sinds de eind jaren 80 eigenaar van het Berghotel. Het hotel en de familie zijn dus al lange tijd één. De kunst van Nico en Lex, wordt dan ook met trots in het hotel gepresenteerd. In onze hallen zie je de abstracte werken van Lex. De van Campenzaal is verrijkt met de schilderijen van Nico.

Voor de gepassioneerde kunstenaars onder ons heeft het Berghotel een arrangement om van te dromen. Nico Heilijgers zal een schildersworkshop geven in combinatie met een weekend Berghotel. Het Kunst op de Berg arrangement is voor iedereen die schildert met passie.

Kunst op de Berg arrangement

 

Lex HEILIJGERS

Kunst Lex


Lex Heilijgers is geboren in Driebergen in 1949 en woont in Utrecht sinds 1975. Lex is grotendeels een autodidact maar heeft wel opleidingen gevolgd aan het Artibus, Utrechts Centrum voor de Kunsten en aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Na een succesvolle periode met vele tentoonstellingen volgden jaren waarin zijn werk stagneerde. In 2005 is Lex begonnen met het werken in een grote en zeer inspirerende studio in Driebergen. Hij werkt stil en alleen aan een frisse nieuwe representatieve collectie. Sinds juli 2015 is Lex vertegenwoordigd door de Agora Gallery in New York City. Voor zijn profiel kun je artisspectrum bekijken. Verder is zijn werk in Florence gepresenteerd waar hij de internationale prijs Leonardo da Vinci, Florence, Borghese Palace heeft mogen winnen op 29 juli in 2016.

Lex Heilijgers tekent en schildert al zolang als hij zich kan herinneren. Recent is hij ook begonnen met het maken van sculpturen. Sommige van deze sculpturen zijn gebaseerd op silhouetten van nomaden en houten figuren en beelden van voorouders uit Afrikaanse stammen als de Dogon. header Ondanks de bescheiden grootte zijn deze sculpturen zeer indrukwekkend. Ze bezitten een speciaal charisma door de sierlijke en trotse pose in combinatie met de abstracte manier van het model.

Lex tekent ook veel abstracte stadsgezichten, welke zowel zijn fascinatie voor de interactie van lijnen, vormen en kleuren, als zijn interesse in architectuur visualiseren. Vooral kleine dorpjes en stadjes gebouwd tegen de heuvels en bergen in een zonovergoten mediterraanse setting trekken zijn aandacht. Thuis zijn potlood tekeningen en concepten en foto’s die gemaakt zijn tijdens een reis dienen als een startpunt voor zijn schilderijen. Ook zijn abstracte stillevens zijn een uitdaging waarin lijnen, vormen en kleuren allen even belangrijk zijn.

 

Nico Heilijgers

Zelfportret


Nico Heilijgers woont de bruisende stad Utrecht en werkt hier als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij uit zijn passie in olieverfschilderijen. Voornamelijk legt hij zich toe op stillevens die qua compositie en opbouw doen denken aan de renaissance meesters. Ook werkt hij aan portretten, straatbeelden en interieur taferelen. Nico heeft gestudeerd aan de Academie Minerva in Groningen waar indertijd werd er in de kunstwereld veel aandacht besteed aan de traditionele ambachtelijke technieken van de schilderkunst. 

(Het multi-talent weet niet van wie hij zijn artistieke genen heeft gekregen. Hij herinnert zich dat zijn vader hem wel al in zijn vroegste jeugd meeneemt naar musea in o.a. Portret Amsterdam, Rome en Parijs. Hier zag hij voor het eerst schilderijen van Vincent van Gogh en werd betoverd door de kracht en gedrevenheid die die hij in het werk ziet. Wellicht hebben deze schilderijen hem onbewust op het kunstenaars-pad gezet.) Het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’ had in 2014 als deelnemer ook Nico Heilijgers. Hier schilderde hij het portret van Claudia de Breij.

De klassiek ambachtelijke schilder zoekt graag uitdagingen op en heeft een brede interesse. Zo tekent hij ook, en houdt van fotograferen. Iedere kunstvorm heeft haar eigen charme. Zo houdt Heilijgers van portretten schilderen om de interactie die hij met geportretteerde heeft. Dit is ook een manier om de uitdrukking van de persoon tot leven te laten komen. Dezentijd is Nico als kunstenaar aangesloten bij galerieën als Galerie Mokum, in Amsterdam, en de Kunstsalon, in Utrecht. De werken van Heilijgers wordt regelmatig vertegenwoordigt door beurzen en tentoonstellingen. Zo vertegenwoordigt ‘De Pan’, Heilijgers ieder jaar weer, net als de Realisme Beurs in Amsterdam. Diverse musea als het Drents Museum zijn niet alleen vertegenwoordigers, maar hebben ook werk van Nico aan de collectie van het museum toegevoegd.

Workshop


Kunst op de Berg – Arrangement
Voor alle innerlijke kunstenaars die Nico in levende lijve willen ontmoeten hebben we een prachtig arrangement.

  • Welkomstdrankje
  • 2 x drie-gangen diner
  • 2 x Overnachting in een comfort hotelkamer
  • 2 x Ontbijtbuffet
  • 2 x Lunchbuffet
  • Schildersworkshop verzorgd door Nico Heilijgers

Deelnemers arriveren op vrijdag en worden verwelkomt met een welkomstdrankje waarbij Nico het welkomstwoord zal nemen. Hierna kunnen de deelnemers genieten van het driegangendiner. Deelnemers overnachten in de tweepersoons comfortkamer en ontbijten in de van Campenzaal. De zaterdag staat in teken van de workshop. Tussendoor is de gelegenheid voor de lunch in de van Campenzaal. Zaterdag avond dineren de deelnemers in onze brasserie. Op zondag zal er wederom ontbijt en lunch klaarstaan in de van Campenzaal en de deelnemers zijn de trotse eigenaar van hun eigen kunstwerk.

 


Reserveren

Kunst op de Berg kan zowel telefonisch als via de e-mail worden gereserveerd.
T: 033 – 422 42 22
E: reserveringen@bestwesternamersfoort.nl
Franciska en Kirsten helpen u graag om de reservering te maken.

Kosten voor het arrangement zijn € 199,00 per persoon op basis van een tweepersoons comfortkamer. 

Dit arrangement start bij minimaal 6 deelnemers.
De schildersworkshop heeft plaats voor 15 deelnemers.
Deelname vanaf 16 jaar.


 

SchildersworkshopDSC00028l
Nico zal de schildersworkshop geven en jou begeleiden tot je een meesterwerk hebt gecreëerd. Hij zal onder andere aandacht schenken aan de techniek. Hij zal je zijn tips en tricks geven en zijn techniek leren. Hoe je een schilderij in verschillende lagen op kan zetten. Hoe je een juist afgewogen compositie neerzet waarin de verhouding van de details klopt. Hoe je de materialen tot hun recht laat komen door het juiste perspectief te gebruiken, de juiste contrasten in kleur, maar ook in licht en donker, en plastische vormen in hun stofuitdrukking.

Het uitgangspunt van de workshop is het maken van een schilderij van jouw keuze. Zo kies jij het onderwerp en het materiaal, waarbij Nico je zal begeleiden naar een zo goed mogelijk eindresultaat.   Nico gebruikt zijn inzicht in de kwaliteiten van ieder individu. Hij zal rekening houden met het feit dat de ene persoon goed is in gedetailleerd werken en de andere persoon in sneller en meer impressionistisch werken. Daarbij heeft ieder mens hun eigen voorkeur voor de manier van het beeld vastleggen. Nico zal ervoor zorgen dat het een leuke, leerzame workshop wordt mét resultaat.

 

header