Matcha Latte

MatchaLatteBerghotel goes Japanese!

Matcha; een theeplant die alleen in Japan groeit bij de Yahagi Rivier. Het poeder is simpelweg het resultaat van de vermaling van de groene thee bladeren van deze plant.

De plant is zo’n 800 jaar geleden ontdekt. In die tijd gebruikten boeddhistische monniken deze thee als meditatief drankje. Vandaag de dag is Matcha de meest premium theesoort van Japan.

De West Europese landen hebben Matcha ook omarmd en het wordt steeds meer gewaardeerd. Matcha heeft een specifieke uitgesproken smaak die niet te vergelijken is. Dit maakt het drankje zo bijzonder, het is in meerdere opzichten nieuw voor velen. Warm, romig, gezond, en mooi tegelijkertijd. De Matcha Latte is een ‘food trend’ die je zeker niet mag overslaan!

Het drankje wordt vaak gemaakt met sojamelk. Bij het Berghotel wordt deze met opgestoomde melk klaargemaakt als bij een Latte Macchiato, maar er komt geen cafeïne aan te pas. Gezond, lekker en bijzonder!

Benieuwd geworden naar de ‘Green Latte’? Kom dan naar ons restaurant met bar en proef de Japanse