Museum Spakenburg! – Berghotel On Tour

Museum Spakenburg - Berghotel On Tour (49)Elke maand bezoeken twee van onze Bergtoppers een bijzondere activiteit in of rondom Amersfoort voor onze online serie “Berghotel On Tour“. Dit keer waren het niet twee collega’s, maar vier: hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Onze Ralf (Technische Dienst), Mariana, Jennifer en Daniella (alle drie Servicemedewerker Front Office) nemen je mee op pad, naar het Museum Spakenburg in (verrassend) Spakenburg! Een eigentijds museum die het Spakenburg van vroeger en nu op een bijzondere manier tentoonstelt. Benieuwd naar het uitstapje?
Leer hieronder hun verhaal!


 RALF, MARIANA, DANIELLA EN JENNIFER AAN ‘T WOORD:

“Vrijdagmiddag 5 april gingen Ralf, Mariana, Daniella en Jennifer naar Museum Spakenburg.

Spakenburg is een oud vissersdorp, wat in het verleden, nog voordat de Afsluitdijk en het huidige Flevoland er waren, aan de Zuiderzee lag. Het dorp heeft nog altijd een eigen karakter wat zich kenmerkt in o.a. typische klederdracht en de typerende schepen die ‘botters’ worden genoemd. Vanuit de haven werd er veel gevist op zee en tegenwoordig gebeurt dat nog steeds in de randmeren.Museum Spakenburg - Berghotel On Tour (32)

Museum Spakenburg vertelt het verhaal over het dorp. Zo neem je een kijkje in een oud schoolgebouw en kun je bij de mensen binnen kijken, hoe ze leefden en woonden.
Ook zijn er nog twee palen bewaard gebleven die laten zien hoe hoog het water kwam tijdens de watersnoodramp van 1916 die een groot deel van het dorp onder water zette.
Daarnaast wordt er weergegeven waar het dorp vandaag de dag van bekend is. De Ijsselmeervogels voetbalclub, bakkerij ‘t Stoepje en de vele (lekkere!) vis die overal in het dorp verkrijgbaar is.

Nadat we het museum bezochten hebben we nog kibbeling gegeten en een ijsje in de beste ijssalon van het dorp. Vervolgens zijn we via het strandje door de oude haven gelopen.

Spakenburg is een perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit. Je hebt er alles en mede door het museum te bezoeken krijg je een heel goed beeld van het dorp.
Vanaf het Berghotel is Spakenburg uitstekend bereikbaar per auto, fiets of openbaar vervoer.
Vanuit het dorp kun je tevens de boot pakken om naar de overkant te varen naar Center Parcs de Eemhof.

Al met al een zeer geslaagde middag en daarnaast ook erg gezellig om je collega’s ook eens op een andere manier te leren kennen!”


KIEKJES VAN HET UITSTAPJE

Zelf Museum Spakenburg bezoeken? Bekijk hier de website voor alle informatie.

Tot de volgende Berghotel On Tour!