Mysterieuze Moordroute – Berghotel On Tour

Mysterieuze Moordroute Berghotel AmersfoortMysterieuze Moordroute – Berghotel ON TOUR!

Er is een moord gepleegd in Amersfoort en de stad heeft je nodig! Volg de route, los de clues op en ontdek Amersfoort! Door puzzels en raadsels op te lossen, kun je steeds een verdachte weg strepen. Een bijzondere en originele manier om de stad beter te leren kennen. En een ideaal uitstapje die getest móest worden door onze collega’s Maureen (Front Office Medewerkster) en Miriam (Supervisor Bediening)! Lees hieronder wat de dames er van vonden en bekijk de foto’s die zij hebben gemaakt tijdens het wandelen van de Mysterieuze Moordroute… als je durft.


DE ERVARING VAN MIRIAM EN MAUREEN

“Op dinsdag 8 januari gingen Maureen en ik pad met de fiets richting het centrum van Amersfoort.
We hadden er zin in! Maar een beetje spannend was het wel want, we gingen een moord op lossen.
De Mysterieuze Moordroute is een speurtocht door het oude centrum van Amersfoort.
Van te voren kregen we een uitgebreide route kaart mee met een lijst van verdachte en het eventuele moord wapen. Om ons goed voor te kunnen bereiden hadden we ook de website bekeken; deze website geeft je een zeer duidelijk beeld wat je kunt verwachten van de speurtocht. En misschien ook leuk om te weten, is dat er in meerdere steden een Mysterieuze Moordroute bestaat!

Het start punt bevind zich in de oudste wijk van Amersfoort genaamd het Sasje; vanaf daar volg je de wegwijzing op routekaart.
De route brengt je van de eenentwintigste-eeuwse architectonische hoogstandjes aan de oever van de Eem via de Koppelpoort terug naar de middeleeuwen in de binnenstad. De route slingert langs de prachtige panden aan de Muurhuizen, het lieflijke hofje De Armen van Poth, de robuuste oude stadsmuur en door groene plantsoenen. Met deze route krijg je een goed beeld van het noordelijke gedeelte van de binnenstad.

Onderweg krijg je opdrachten: deze opdrachten zijn puzzels die je kan oplossen met de aanwijzingen die je onderweg tegenkomt. Sommige puzzels waren best een uitdaging, maar dat maakte de speurtocht natuurlijk extra leuk. Bij elk goed opgeloste puzzel kun je een verdachte of een moordwapen weg strepen tot dat je uiteindelijk 1 verdachte en 1 moordwapen overhoud. Het gaat uiteindelijk om 18 puzzels die met wat speurwerk, goed te vinden zijn.

We vonden het erg gezellig, leuk en leerzaam. De route is een goede manier om meer over de historie van Amersfoort te leren. En leid je langs de mooiste plekjes van de oude binnenstad van Amersfoort.
De Speurtocht duurde ongeveer 2,5 uur en je wandelt zo’n 5 kilometer. Onderweg kom je diverse terrasjes, cafés en restaurantjes tegen; ideaal om wat extra energie op te doen of de wandelvoeten even te laten rusten.
Als je alle opdrachten hebt gedaan, kun je op de website je antwoorden insturen.Uit allle goede inzendingen wordt er 1 keer per jaar een winnaar bekend gemaakt. Dat is natuurlijk nog een leuk pluspuntje! Het blijft hierdoor nog wel even spannend of je de juiste verdachte ook daadwerkelijk hebt hebt ontmaskerd.

De speurtocht is geschikt voor jong en oud en wat ons betreft een echte aanrader. Berghotel Approved!”


 KIEKJES! SAY CHEESE…

Durf jij de uitdaging aan?
Hier kun je zelf de Mysterieuze Moordroute bestellen!

Kerst in Amersfoort

Bekijk onze vorige #BerghotelOnTour: Kerst in Amersfoort!