Nationale Fiets naar je Werk Dag

fiets

Dat de fiets gezonder is dan de auto weten we wel, maar wat zijn nou de voordelen op de werkvloer?

 

 

 

 

 

 

In het kader van de Nationale Fiets naar je Werk Dag zijn wij op onderzoek uitgegaan en kwamen uit op een top 6!

 

1. Je wordt er wel 23% productiever van, wanneer je lichaam actief is geweest. Werkt beter dan koffie en het effect blijft ook nog eens de hele dag hangen!

2. Sterker nog: besluit je vandaag een half uurtje op de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto? Dan kun je de effecten van effectiever werken en helderder denken meestal al direct merken.

3. Ben je slecht in namen onthouden, verdwijnen belangrijke feiten altijd op magische wijze uit je hoofd en zie je vaak door de bomen het bos niet meer? Vergeet de sudoko’s en andere zogenaamde geheugen-boosters en neem de fiets!

4. Na een studie van 9 maanden onder een groep van ruim 80 uitvoerende en leidinggevende personeelsleden waren de regelmatige bewegers maar liefst 70% beter in het maken van lastige beslissingen.

5. Fitte kantoorwerkers maken 27% minder fouten dan kantoorwerkers die weinig bewegen.

6. Je brein wordt er ook nog eens blij van. Na een ontspannen fietstochtje van maar 20 minuten merkten mensen tijdens een onderzoek al een positieve verandering op in hun humeur. Niet alleen direct na het tochtje, maar tot wel 12 uur na de activiteit!

 

Fietsen