‘NieuwZicht XXL’; speciale aflevering over the Passion

‘NieuwZicht XXL’; speciale aflevering over the Passion.

the Passion Berghotel AmersfoortAMERSFOORT – De eerste NieuwZicht XXL is vanaf deze week te zien bij lokale omroep EVA. De XXL is ontstaan vanuit het idee dat de komst van the Passion naar Amersfoort op witte donderdag voor de regio en de stad een heel speciale gebeurtenis is.

 

Gast aan tafel zijn Paul de Vos, projectleider the Passion bij de EO, Joram Kaat, 3FM DJ én discipel, Yordi Grutters, projectleider gemeente Amersfoort en Wim Oeben, organisator Mattheus Passie in Leusden. Paul gaat onder meer in op de verwijzing tijdens the Passion naar de toestroom en opvang van vele Belgische vluchtelingen in Amersfoort tijdens de Eerste Wereldoorlog. Joram Kaat spreekt over het weggeven van een discipel schap in zijn radioshow. De animo hiervoor was enorm groot! Yordi Grutters neemt de kijkers mee in het belang van dit unieke evenement voor Amersfoort. Wim Oeben is met recht trots op de komst van de Mattheus Passie naar Leusden.Deze vindt op 18 maart plaats met onder meer acteur Peter Faber in een van de hoofdrollen. The Passion betekent ook veel voor de kerken in Amersfoort. Machiel van der Giessen is voorzitter van de Raad van Kerken en is vanaf het begin actief betrokken geweest bij de komst van the Passion naar Amersfoort.

Tenslotte vertelt Judith Kruit enthousiast over de lessen over the Passion die zij met vele vrijwilligers organiseert voor basis- en voortgezet onderwijs. Tot 24 maart worden er op verschillende scholen maar liefst 50 interactieve en aansprekende lessen gegeven, een groot succes! Presentator Arjan te Lintelo over deze speciale editie van #NieuwZicht: ‘Ik zie plezier en een enorme bevlogenheid bij onze gasten. Ook spreek ik mijn waardering uit voor de vele mensen achter de schermen die zich veelal anoniem blijven inzetten om mensen ongeacht geloof of afkomst een luisterend oor of hoop te bieden. Zo hoorde ik dat er een kerk opengesteld is om medewerkers van V&D, die van de ene op de andere dag geen werk meer hebben, oprechte aandacht te geven. Dat is toch geweldig!’. #NieuwZicht is in Amersfoort en Leusden via de kabel te zien bij omroep EVA.

 

Ook onze husigemaakte appeltaart heeft een plekje gekregen in de uitzending!

Deze maandelijkse talkshow is ook te volgen via www.destadamersfoort.nl en www.mediagroep-eva.nl.