Season Special –

Mosselen

Deze season special wil je niet missen! Onze mosselen komen uit Yerseke van Krijn Verwijs. Deze kwekerij levert op een verantwoorde en eerlijke wijze deze heerlijke verse delicatesse!

Season Special – Mosselen € 24,50 per persoon
Beschikbaar van 15 juli
Beschikbaar tot 31 augustus

Reserveer jij vast jouw plaats op het mooiste terras van Amersfoort? Bel naar 033 – 422 42 22, mail naar welkom@bestwesternamersfoort.nl of reserveer hier online.

All you need to know about mussels

De mossel is een weekdier, welke in de zee leeft en onder de ‘tweekleppige’ valt. De dieren komen veel voor aan de Nederlandse kust. Mosselen zitten altijd vastgehecht op stenen of schelpen met behulp van sterke draden; de ‘baard’ van de mossel. Deze baard zorgt ervoor dat ze niet wegspoelen door de golven. Mosselen worden voor de consumptie gekweekt. De kweker zorgt voor de juist condities op een ondiepe zeebodem in kweekpercelen of mosselbanken. Ze worden in restaurants met grote hoeveelheden gegeten en worden gezien als een echte traktatie! Buiten de lekkere smaak en bijzondere ervaring van het open maken van de schelpen voor je eten, zijn ze ook erg gezond. Mossels zijn als ‘zeevrucht’ een bekend ingrediënt, ze bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen. Op onderstaande foto zie je hoe de mosselen eruitzien wanneer ze in grote getale vastgehecht zitten. mosselen