Internationale Dag van de Slaap – 16 maart

pexels-photo-371109Welterusten!

We wensen dit elkaar iedere avond. Dat iemand wel mag rusten. Maar wat gebeurt er nou in je slaap? Vandaag is het de Internationale Dag van de Slaap, ook wel World Sleep Day genoemd. Deze dag is bedoeld als een viering van slaap en de focus op belangrijke zaken die met slaap te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid.

 Wat slaap belangrijk maaktIMG_20180313_101803

Wat slapen écht is weet eigenlijk niemand. Wel weten we dat slaap nodig is om te overleven en je lichaam draaiende te houden. Slaap is het beste te omschrijven als een dagelijkse periode van rust waarin je lichaam zich herstelt. Dode cellen worden vervangen door nieuwe cellen, spieren verslappen en hartslag, ademhaling en hersengolven worden langzamer. Te weinig slaap zorgt voor een laag concentratievermogen en reactievermogen. Ook wordt humeur en gezondheid aangetast bij te weinig uren slaap. Hebben we daar niet allemaal wel eens last van gehad ;)

Ook bij het Berghotel denken we vandaag extra aan uw nachtrust! Zo hebben we speciale Slaap Lekker thee van Pickwick voor iedere gast en kan bij onze receptie een glas warme melk met honing worden besteld.  

Hotelkamer boeken

IMG_20180313_124910