Stadsbrouwerij De Drie Ringen – Berghotel On Tour

54435027_1057552401100746_1544010450507661312_nHet was weer hoog tijd voor een nieuwe Berghotel On Tour! Dit keer sturen we onze Bergtoppers Floor (Stagiaire Duty Management & Marketing) en Mirthe (Marketing Medewerker) op stap. Zij bezochten de Stadsbrouwerij De Drie Ringen, in hartje Amersfoort. De Drie Ringen onthult (bijna) alle geheimen van het geliefde, Amersfoortse bier. Benieuwd wat onze dames er van vonden? Ik kan je één ding verklappen: ze hadden na afloop geen dorst meer!
Lees hieronder hun ervaring. 


Floor Huis in ‘t Veld:54433394_796606147386590_3898150465749123072_n

“Hoi! Mijn naam is Floor, stagiaire Marketing & Duty Management. Op mijn derde stage dag mocht ik samen met Mirthe op bezoek bij stadsbrouwerij De Drie Ringen in Amersfoort voor een bierproeverij. Je kan het slechter treffen toch? ;) De stadsbrouwerij is ongeveer vijf minuten fietsen van het Berghotel, dus wij gaan sportief met de fiets! De Drie Ringen bevindt zich in een super schattig straatje, nabij de Koppelpoort, een van de mooiste plekken in Amersfoort! Als we de brouwerij binnen stappen worden we hartelijk ontvangen door een vriendelijke gastvrouw. Ze tapt drie verschillende bieren voor ons met een lekker borrelplankje en vertelt vol passie over de biertjes die we voor ons hebben. Alle bieren worden gebrouwen met natuurlijk en gezuiverd Amersfoorts water. De biertjes zijn alle drie even mooi getapt en zien er smakelijk uit. We gaan zitten aan een ronde tafel naast een grote koperen ketel die gebruikt wordt voor het brouwen van de bieren, heel gaaf! Er is keuze uit veel verschillende soorten bieren op de tap, dus voor ieder wat wils! Mijn favoriet was het “Stadsbier”, smaakvol, fris en toegankelijk. Onder het genot van mijn biertje kijk ik wat rond, een sfeervolle inrichting met gezellige tafels en dat midden in een bierbrouwerij, hoe leuk is dat? Je kunt met je biertje in je hand rondlopen en zien hoe het bier gebrouwen wordt.”


Mirthe Lindeboom:

“Hoi, ik ben Mirthe, afdeling Marketing van het Berghotel. Samen met Marketing Stagiaire Floor ben ik naar Stadsbrouwerij De Drie Ringen geweest voor een kleine proeverij, wat een heerlijke baan, niet? We waren er al om 14.00 uur ‘s middags. De brouwerij was net open en het is een doordeweekse dag. Daardoor konden we ons vrij bewegen en alles goed bekijken zonder andere gasten in de weg te zitten. Om 15.00 uur zaten de eerste tafels al vol, want het is een bekende, goed bezochte bar in Amersfoort! Een uitnodigend bordje, ‘Welcome, we’re open!’ hangt voor de deur. 54236714_320228378639772_6096389172510064640_nWanneer je die open doet staat je toch wel een verrassing te wachten! Een vrij hoge ruimte, sfeervol ingericht en de charmante gastvrouw die ons een warm welkom gaf. Ze vertelde dat ze net alles schoon had gemaakt, want gisteren hebben ze gebrouwen; gaaf toch, dat ze op dezelfde plek het bier brouwen! Toen we noemden dat we voor de proeverij kwamen werd ze direct enthousiast en tapte drie speciaalbiertjes voor ons. Prachtig van kleur en perfect getapt begonnen we aan ons eerste biertje. Floor houdt meer van witbier, ik meer van bruin bier. Komt dat even goed uit! We hebben beide alle drie de bieren geproefd en wat ons beide opvalt is dat het een heel gemoedelijke smaak heeft, makkelijk te drinken, zeer smaakvol en niet te zwaar. De zwaardere bieren hebben ze uiteraard ook, voor de liefhebber. Het valt ons op dat er veel bieren op de tap te verkrijgen zijn, welke allemaal in huis gebrouwen zijn. De bar/Stadsbrouwerij is gaaf ingericht. De koperen ketels vallen natuurlijk op. Er is een moderne zithoek en bij de bar staan diverse groottes aan ronde tafels. Zo kun je met een groep goed aanschuiven maar is het ook met twee personen heel gezellig plaatsnemen. Er hangt een soort proces plattegrond van de brouwerij aan de muur, en een aantal gave bier-gerelateerde posters. Er staan bierpakketten tentoongesteld en in de vitrine zijn zeldzame items te bezichtigen, zoals het glas van één van de medeoprichters van De Drie Ringen. De algehele sfeer is warm en knus, maar toch ruimtelijk.”

Kortom: De Stadsbrouwerij is geschikt voor veel doelgroepen. Studenten kunnen hier goed vertoeven, maar ook een 50+ stel zal hier fijn kunnen zitten. Floor en ik vinden de Drie Ringen Berghotel Approved!


 KIEKJES VAN DE DRIE RINGEN

Zelf een bezoek brengen aan De Drie Ringen? Bezoek hier de website.
Proost!