Sweet Gin

Sweet GT 12 Fun facts, 3 berries, 4 favorites

Juli is ‘maand van de Gin’ en wij wijzen je elke week de weg naar de lekkerste Gin&Tonic. Week 3: Sweet Gin! Gin & Tonics zijn een hype en dat is zo met een reden. Er bestaan namelijk een heleboel verschillende smaken Gin en diverse tonics, met elk hun eigen smaakrichting. Gaaf toch? Van Gin kan je dus niet zeggen, dat heb ik eens geproefd en ik vind het maar niks… Nee iedereen heeft een andere voorkeur. Je hebt hem in dat geval alleen nog niet gevonden! Om je te helpen hebben wij een Gin Compass toegevoegd aan onze G&T bar. Deze helpt jou de juiste smaak richting op te gaan en wij weten precies welke tonic daar het lekkerst bij is. Op basis van de smaakrichting hebben wij heerlijke garnering die er voor zorgt dat de smaken het beste naar voren komen én je de volledige Gin ervaring op doet. Zoetekauwen opgelet: Sweet Gin is your drink!

Dit is de Gin Compass:

gin-compass-bha-logo

Gin Compass

 

Time for some Gintellect!

Ben je op dieet, maar kan je de verleiding van een ijskoude cocktail op het terras niet weerstaan? Een Gin-Tonic is super laag in calorieën! Gemiddeld bevat een cocktail 280 calorieën, maar een G&T nog geen 100!
-
De jeneverbes is dan officiëel een zaad, maar bijna identiek aan de blauwe bes! Bomvol met anti-oxidanten is alles wat gemaakt wordt van deze bes (dus ook Gin) goed tegen infecties, goed voor de spijsvertering en tegen hooikoorts!

Doesn’t that make you Ginthousiastic?!

 


SWEET Gin

Sweet Gin heeft de smaak van zoete vruchten. Strawberries, Blackberries, Raspberries, maar ook bijvoorbeeld lychees en mango! Deze fruitige soorten zijn de frisdranken onder de Gin, maar eigenlijk mogen we ze niet voor frisdrank afdoen. Sweet Gin is zeker een hele lekkere basis voor een zoete zomer G&T.
Onze favorieten op een rijtje:

Deze zijn allemaal zeer goed te combineren met de Fevertree Clementine Cinnamon en de Treecents Pink Grapefruit. Garnering is heel belangrijk om de Gin & Tonic tot zijn recht te laten komen. Voor een Sweet Gin gebruik je bijvoorbeeld aardbei, framboos, munt, vlierbloesem, lychee, komkommer en soms een peperkorrel. Je Gin-Tonic wordt het lekkerst als je twee of drie garneringen toevoegt. Zo zijn alle smaken goed in balans.

Zo’n perfecte Sweet Gin & Tonic komt er dan als volgt uit te zien:

 

You are like a fruity G&T – bubbly on the outside, sweet on the inside 

 

Houd onze nieuwspagina in de gaten, want volgende week vertellen we alles over Floral Gin!