Waterlijn rondvaart! – Berghotel On Tour

Waterlijn rondvaart amersfoort berghotelWaterlijn rondvaart! – Berghotel On Tour

Eens in de paar weken gaan medewerkers van het Berghotel als goede vrienden van VVV Amersfoort on tour. De mooiste plekjes van Amersfoort worden bezocht en beoordeeld met het strenge doch rechtvaardige oog van het Bergteam. Zo laten we zien hoe iedere activiteit voor een bezoeker zoals jij kan zijn! Op een zonnige dag was het weer de beurt aan Judith (Rooms division manager) en Kirsten (medewerkster Reserveringen). Een Waterlijn rondvaart kan natuurlijk niet ontbreken op de Berghotel on Tour lijst, aangezien Amersfoort bekend staat om haar prachtige, nostalgische grachten! Een rondvaart door de Amersfoortse grachten is genieten van een fantastisch zicht op de vele monumenten die Amersfoort rijk is. Eeuwenoude poorten, monumentale gevels, gebeeldhouwde taferelen en de indrukwekkende Muurhuizen. Doe je zwembadjes om, smeer je goed in en stap in: de boot gaat vertrekken! Maar wat vonden onze collega’s Kirsten en Judith er eigenlijk van? Lees hieronder hun verhaal! image3


Hoi, ik ben Kirsten, medewerkster Reserveringen! Op deze zonnige dag mocht ik samen met mijn collega Judith op pad voor Berghotel on Tour. Dit keer was de Waterlijn aan de beurt. Zo’n 19 jaar geleden heb ik een keer een rondvaart gemaakt tijdens de bruiloft van mijn oom en tante, maar daarna nooit meer. Vandaag hebben we de West route gevaren. En wat is het leuk om Amersfoort vanaf het water te bekijken en de bijzondere wetenswaardigheden van de gids te horen. Mijn dochtertje Danique (bijna 3) was ook mee, zij vond het in het begin wat spannend maar zat op een gegeven moment ook echt om haar heen te kijken. De waterlijn is een echte aanrader als je Amersfoort eens op een andere manier wilt bekijken. Kleine kinderen kunnen mee, maar hou ze in de gaten (de gracht is niet heel schoon om in te zwemmen) Kortom: #BerghotelApproved!


Waterlijn rondvaart! - Berghotel On TourHi, ik ben Judith, rooms division manager bij het Berghotel. Wat zijn Kirsten en ik geluksvogels, met prachtig weer de Waterlijn in Amersfoort eens ervaren! Dat is echt genieten!! Vooraf blijkt dat er meerdere routes zijn die gevaren kunnen worden, één waarbij je vooral kunt genieten van de natuur, twee door de binnenstad waarbij je veel van Amersfoort kunt zien en de laatste optie brengt je iets verder naar waar ooit de 2e stadsmuur heeft gestaan. Omdat er bij een route gekluund moet worden en ons gezelschap bestaat uit 1 kleine en 2 grote dames, besluiten wij de Westroute te nemen. Het opstappunt is in de Krommestraat en daar halen wij de door ons vooraf gereserveerde kaartjes op. Wij zijn in het bezit van de CityCard en sinds kort kun je met een voucher van de CityCard ook de rondvaart maken: handig! Wij nemen plaats in het open bootje om samen met de schipper en een verteller en andere dames en heren ons reisje te maken door de Amersfoortse gracht. Het blijkt dat er veel meer te zien is dan je zou denken. Er zijn veel verhalen en die worden vol enthousiasme verteld. We komen langs beeldjes, De Synagoge, Het huis met de paarse ruitjes, het klooster, De Mariënhof, de waterpoorten en de Lange Jan en veel bierbrouwerijen! Het leuke is dat je, ook als je Amersfoort al kent, verrast wordt de de achterliggende verhalen. We varen ongeveer 45 minuten en vermaken ons prima! Wat mij betreft zeker een aanrader, helemaal met mooi weer! Voor kleine kinderen is het denk ik minder geschikt, vanaf een jaar of 8 zijn er speciale themaboten voor kids. Goed idee dus om vooraf even op de site van de Waterlijn te kijken naar de mogelijkheden! Wat mij betreft Berghotel Approved!


KIEKJES VAN DE WATERLIJN RONDVAART

Bekijk hier de website van Waterlijn rondvaart.